Paasvakantie

Twee dagen hadden ze nodig om in vakantieritme te komen en om zoet en lief te zijn in plaats van lastig en boos op elkaar.
Vakantieritme is heerlijk! De kinderen slapen zoveel ze willen, ze spelen zoveel ze willen en eten lukt ook zonder veel protest.
Ons woonverdiep is een kinderpuinhoop en ik heb het opgegeven om alles netjes te houden. Als ze zoveel rommel maken, moeten ze er 's morgens maar mee verder. 's Avonds verdien ik ook wat rust.
Nochtans zijn ze er ook niet vies van om af en toe de handen mee uit de mouwen te steken. Ze dekken gewillig de tafel, hangen een wasje aan het droogrek, ruimen hun kamertje op... Gisteren was het "precies kuisdag" volgens de kinderen. Elk kind met een vod in de hand en poetsen maar. Kei blij waren ze toen ze hun zwarte vodden mochten komen uitspoelen. Leep van mij natuurlijk. Ons huis is zo stinkvuil dat ge alrap een zwarte vod hebt als ge ergens over wrijft, maar dat kon het kinderplezier niet drukken natuurlijk.

Wist u trouwens dat zeggen dat ze moeten opruimen de beste manier om kinderen schoon aan 't spelen te krijgen is?

Het eerste deel van de paasvakantie doorstonden we met nog een windpokkindje. Trijn kreeg ze voor de paasvakantie, Mitte kreeg ze op de eerste maandag van de vakantie. Ondertussen zijn we er zo goed als vanaf. Olé!

In enkele beelden zagen de leuke dingen tijdens onze vakantie er tot hiertoe uit als volgt:


Zonder zwans het beste peter- en metercadeau ever!


Een van onze tuinbewoners. Onze kinderen laveren regelmatig tussen de kippenkakken, de takken en het bergje door om eitjes te rapen.


Klaas vindt rekenblaadjes maken het einde! En ook "keisaai" na 9 blaadjes na elkaar invullen.


Kinderen die onder elkaar gezelschapsspelletjes spelen, dat is fantastisch!


Wij hadden een restaurant hierthuis. Feilloze bediening en een bende rare snuiters aan tafel.


Mooie dametjes alhier!


Een jongen in huis die geen enkele letter ongemoeid kan laten. Alles moet eraan geloven.

De slechte momenten? Die zijn we al vergeten!

Oh, wat hou ik toch van jouw foto's!

Zo lief, Annelies! Merci :)

Om te reageren moet je ingelogd zijn...