Jarige Fien

Ze stond op als 7-jarige en ging vanavond slapen als 8-jarige.
Ze opende cadeautjes en vertrok daarna in een zomerjurkje naar school. Vorig jaar vierden we haar verjaardag met dikke jassen en sjaals, dit jaar liepen ze 's namiddags in hun ondergoed rond in de tuin.


Maandag = halve dag school. Ideaal om 's namiddags een feestje te geven.


Na schooltijd fietsten we dus met onze feestbende naar huis. Papa voorop, gevolgd door een trits kinderen. Moeder achterop, de kroost in het vizier.
Het leek een uitdaging zo met 8 fietsende kinderen maar het ging alsof ze nooit iets anders deden. Geen botsingen, geen accidenten, geen kinderen die oren op hun gat hadden, geen kinderen die de afspraken vergaten.
Een klein half uur fietsen voor 6km, dat ging vlotter dan wij hadden durven hopen.Thuis aangekomen duurde het niet lang of er zat een hongerige bende te wachten op een bord dampende spaghetti. Als ge tegen kwart na één 's middags pas thuis zijt, dan hebt ge een kwartier later toch écht wel honger!


Ze speelden buiten, de jarige en haar gevolg. Ze sleurden stoeltjes buiten, doeken en picknickmatten. Veel heeft zo'n hoop 8-jarigen eigenlijk niet nodig om zich bezig te houden. Ze speelden scholeke, ze gingen zwart zand halen uit den berg vanachter in den hof, ze roerden in pottekes slijk,...
Oh ja, cadeautjes, die kreeg ze ook. Ze was dankbaar en oh zo blij met al die attenties.


Voorts haalden we ze even uit hun spel om cupcakes te versieren. Niet dat we dat hadden moeten doen, want ze hadden even content geweest zonder deze activiteit. Vader bakte echter een hoop cupcakes ter voorbereiding en we hadden kilo's marsepein in huis dus versierd werd er!


Na eten, zingen, spelen, was het vriendinnenfeestje gedaan. Ouders druppelden binnen en buiten en ons huis werd wat leger. Fien bleef de enige 8-jarige in huis. Een 8-jarige met een hartje vol geluk.Nadat ze 's avonds haar meter alles had laten zien via facetime en haar peter nog met een topcadeau passeerde, kon haar dagje niet meer stuk.

Ons oudste kind. Het is zo fijn en mooi om ze groot te zien worden. Wat zien we ze graag!

Om te reageren moet je ingelogd zijn...