Jarige Trijn

Het kindeke werd vijf gisteren! En vijf jaar worden is blijkbaar wel wat spannend, dus om kwart na zeven rechtzitten in uw bed en al een boekske lezen (het was weekend hé) is dan een logisch gevolg.
Haar verjaardag startte dus vroeg, al verplichtte ik ze om nog een half uurke stillekes te zijn in haar bedje.
Om tien uur zwaaiden onze deuren open voor de genodigden van Trijn haar klasje. Haar eerste kinderfeestje werd een feit.
Vijf kindjes. Want kindjes van vijf mogen vijf kindjes uitnodigen.


Negen kindjes in ons huis. Het begin was wat onstuimig, maar algauw heerste er een gezellige speeldrukte in ons huis.
Tom en ik zetten ons neer vooraan in 't huis, kijkend naar die negen brave kinderkes. Dat ge daar zo toch geen last mee hebt eigenlijk.
Ze speelden, tekenden. Ze aten popcorn en wat fruitjes.'s Middags dekten we de tafel met 11 borden. Ze aten stuk voor stuk hun buikske vol.De eerste taart van de dag deelde Trijn nog met haar klasgenootjes en om 14u sloten we deel één af van haar verjaardag.


Tegen 16u begon deel twee van het feest.
Peter Jurgen passeerde met zijn gevolg voor een verderzetting van de festiviteiten. Pake en Mutti sloten ook nog aan.

Ook dan waren er cadeautjes, gezang en taart.


Pannenkoekentaart. Gebakken door papa (en Jurgen) en zorgvuldig waterpas gelegd (zo leek het toch), getroond met vijf kaarsjes.


Ze speelde heerlijk en lang. Het was een zalig simpel maar fantastisch feest voor ons jarig kindeke.
Om negen uur, na 14u vol spanning en plezier, legden we ze moe en content te bed.

Volgende week breien we er nog een stukje aan met meter Leen die komt afgezakt uit het Franse Zuiden.


En weet ge wat? Na vijf jaar is het okee. Ik kreeg niet spontaan een krop in de keel bij de herinnering aan haar veel te vroege komst. 't Is verteerd.


vier jaar drie jaar twee jaar één jaar geboren

Ik las en ik keek en ik dacht de hele tijd...zou ze moeten slikken, zou de herinnering nog moeilijk zijn? (ons prematuur kindje is volgende maand jarig...6 wordt hij en wat leefde ik indertijd met jullie mee) En kijk, toen kwam het laatste zinneke. Oef! Het is goed na vijf jaren. Tijd heelt, maar nog meer dat alles goed gaat natuurlijk! Dat jullie heerlijk kunnen feesten (en blijven feesten). Hoera!!!

Om te reageren moet je ingelogd zijn...