Naar de kleuterklas - laatste editie

We deden het al drie keer, een peuterke overbrengen naar de kleuterklas.
Maandag was het de beurt aan ons jongste kindeke. Ze verliet de peuterklas en vervoegde haar kleuterzus in de kleuterklas.

Eigenlijk vertrekt Mitte een beetje te vroeg naar de kleuterklas. Normaalgezien blijven peuters een vol jaartje in de peuterklas. Dit jaar echter, zit dat peuterklasje zo vol dat doorschuiven noodzakelijk was om plaats te maken voor nieuwe kindjes. Zo is Mitte bij haar overstap naar de kleuterklas een half jaar jonger dan Fien indertijd.

Aanvankelijk was ze niet zo blij met de aandacht en haar kaboutermuts. Er waren tranen. Dikke. En een pruillip.


Bij het overgaan naar de kleuters, bleven haar oogskes op onzeker staan. Ook in de kring voelde ze zich aanvankelijk niet zo op haar gemak.Maar dat keerde achteraf algauw eens ze een plekje aan tafel had gevonden en een boke met siroop en fruitjes mocht eten naast haar zus. (Al weet ik niet of dat naast zus zitten uiteindelijk zo belangrijk was.)


Ons vers kleuterke speelde buiten. Deed flink mee met een kringspel (waarbij ze naast één van de grootste kleuters stond. Wat een verschil!) En luisterde tot slot mee naar het verhaal van vrouw Holle dat juf vertelde.
Gisteren polste ik eens bij juf hoe dat kleinste prutske van ons het doet in haar nieuwe klas en wat we hoorden was meer dan geruststellend. "Alsof het nooit anders geweest is."

Ella en Mitte vulden de laatste plaatskes van juf Inge haar klasje voor dit schooljaar. Met pakweg 24 kleuters zit dat klasje vol. Een gezellige drukte, maar we kunnen de groei van ons kleuterhuis alleen maar toejuichen. :)


Fien naar de kleuterklas
Klaas naar de kleuterklas
Trijn naar de kleuterklasOm te reageren moet je ingelogd zijn...