Kerststal

Deze ochtend waren we gaan zwemmen in Nijlen - ik probeer onze 2 oudsten elke zondagvoormiddag wat zwemkunsten bij te leren, en dat valt serieus tegen hoe moeilijk dat is maar dat volledig terzijde - vroegen Fien en Klaas of ze naar het kerststalleke op het gemeenteplein hier vlak aan de kerk in't midden van't dorp mochten gaan zien. Van mij mocht dat, en dus waren ze met 2 ribbedebie naar de kerststal.

Stonden ze een kleine minuut later te roepen van "Papa ge moet komen zien", "Ja echt ge moet echt komen zien". Ik dus ook naar de kerststal.

Grote consternatie aldaar. De kerststal, dat klopte van geen kanten! Ah ja:

Ten eerste: het bedje was omgedraaid. Er lag nog geen kindje Jezus is (wat logisch is, want het is dan ook nog geen Kerstmis). Maar toch: een omgedraaid bedje! (ik denk dat het eigenlijk wel juist stond - brede basis, smalle bovenkant, maar de kinderen verwachten van een kribbe natuurlijk dat het eerder andersom is, zo bleek).

En dan, er waren twee schapen. Maar geen herder. Dat kan toch niet, wel schapen en geen herder. De herder is zowieso onmisbaar want het is tenslotte zijn stal. Ik heb geopperd dat hij misschien even naar 't toilet moest maar dat excuus ging natuurlijk niet op.

En er stonden al Drie Koningen in de stal. Wat doen die daar nu in godsnaam al? Jezus is er nog niet maar de drie koningen staat er al wel te blinken! "Da's toch veel te vroeg, hé papa". Daar staat ge dan.

Tenslotte: dat er geen os en ezel in stonden was hun blijkbaar nog niet opgevallen, maar daar heb ik dan maar wijselijk mijn mond over gehouden.

Dat ze dus in Ranst maar op hun tellen passen, want foute kerststallen, daar komt ge dus zomaar niet mee weg.
Het is ook een beetje spijtig dat het er zo rommelig bijstond. Ik snap wel dat het niet vanzelfsprekend is om de stal up to date te houden, maar als ze het kindjen Jezus op tijd in zijn kribbe gaan leggen, dan kunnen ze ook de drie koningen wat later in de stal gaan zetten. Maar dan staan ze er maar een paar dagen in en dan is de kost van de poppen allemaal voor niks geweest. Maar het zou wel historisch/theologisch accurater zijn. ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn...