...toen waren ze al met twee.

Vorig jaar stuurden we Fien voor 't eerst naar de Chiro, vandaag was het Klaas zijn beurt.
Het manneke was dolenthousiast en Fien vertrok nog nooit met zoveel plezier richting Chiro.

Een uniform kopen gelijk bij Fien vorig jaar was niet nodig. Een short hadden we nog liggen (het kleinste maatje maar we kunnen ze over zijn poep trekken) en t-shirts maat 6 j is Fien ondertussen ook ontgroeid dus dat had hij ook nog.
Maar in alle drukte waren we wel vergeten dat het onze jongen nog aan schoenen ontbrak om naar de Chiro te gaan. Dus stond Fien haar botinnen af en gingen we voor haar deze ochtend een maatje groter kopen. Leve de zondagsopening van de AS Adventure seg!


En zo vertrokken ze kort voor twee uur naar de overkant van 't straat. Zo kuste ik ze gedag aan de poort en verdwenen ze met z'n tweetjes de formatie in.


Hops, twee kinderen van de vier naar de Chiro op zondagmiddag. Geen gezaag meer van de zoon terwijl zijn grote zus naar de Chiro is. Geen ge-"ikverveelmij", "moeke, mag ik een spelleke op de iPad spelen" of "papa, mag ik een filmpje kijken?" Za-lig!


Ziet ze daar zitten, die ververste groep sloebers. Er werden er 33 geteld. Net zoals vorig jaar alweer zeer de moeite qua aantal. Ware het niet dat vorig jaar de jongste afdeling voor 't 1ste én 2de leerjaar was en die afdeling dit werkjaar werd gesplitst in twéé afdelingen. Bengels voor het tweede leerjaar en sloebers voor het eerste leerjaar (en vanaf nu dus ook voor de 6-jarigen uit de kleuterklas.)


Maar de grootte van de groep deerde Klaas duidelijk niet. Om vijf uur haalde ik de helft van mijn kroost weer op en kwam Klaas mij tegemoet gesprongen met zijn twee duimen in de lucht. "Van de eerste dag keitof!" riep hij.

Ja jom. Trots ik. Op onze flinke kinderen én op onze Chiro.
Goe bezig mannen, wij staken hier vanavond twee kinderen in bed die zeker mee op kamp willen!
En het jongste kind dat nog maar net een week naar school gaat? Die wil ondertussen ook naar de Chiro.

Om te reageren moet je ingelogd zijn...