Leeg nest

Hops! Het laatste kuiken verliet het nest vandaag.
Zo met halve daagjes voorlopig enal maar hey, ze gaat wél naar school hé!

En wij mochten -naar goeie traditie- haar eerste dagje meemaken in de klas.

's Morgens vertrok ze tussen Fien en Klaas richting auto. (Auto? Meer zelfs, we reden met twee auto's. Omwille van praktische toestanden.) Trijn was daar niet zo mee opgezet. Ze wou haar zusje ook een handje geven. Helaas voor haar hebben we het kind geschapen met twee handjes. Al heeft het Trijnekind niet te klagen want daags te voren liep zij met Mitte aan de hand en was het Klaas die boos was om het ontbreken van dat derde handje.


Op school kozen we het plaatske met de eendjes waarop het kindeken spontaan van "alle eendjes zwemmen in het water" begon te zingen.
Haar naam plakte ze -met een handje hulp- stevig op zijn plaats.


Haar dagje verliep vlotjes.
Meedoen in de kring, spelen in de poppenkamer en met de boerderij, fruitjes snijden, opruimen, fruit eten en thee drinken. Ze doet het alsof ze niks anders gewoon is.Na het eten, om 11u, verlieten ze hun klasje om te spelen in de tuin. Samen met de bende peutertjes floepten ook moeke en papa (en de moeke van een ander nieuw peutertje) mee naar buiten. Zij speelden, wij verlieten de school.

Om 12u30 ging ik mijn verse schoolpeutertje weer oppikken. Ze zat op 't toilet. Bungelend met haar beentjes ver boven de grond. Hierthuis zat ze nog nooit alleen op 't toilet. Ze is zo geen held en verdekke zo'n frêle ding.
Er gaan grenzen verlegd worden, ik heb dat al in de mot. Zowel bij haar als bij mij.
Ah ja, dat is dus wel ons jongste bolleke hé!
Maar ze at schoon haar bokes op in de klas en ik stak ze zonder moeite in haar bedje thuis.


Morgen gaat ze terug, naar haar juf Rina. Dan heb ik tussen half negen en half één tijd om andere dingen te doen dan voor kinderen te zorgen. Hoezee voor het nieuwe tijdperk!

Geniet er dubbel en dik van :) Gij verdient dat!

Op die laatste foto lijkt ze zo hard op Klaas. Dat dat klein bolleke ook al een kleutertje is.
4 kinderloze uurtjes per dag , gij gaat bergen verzetten :)

Op 18/04/2013 om 21:47 schreef L1:

Wow, Mitte! Goed gedaan en genieten, lieve meid!

Om te reageren moet je ingelogd zijn...