Die eerste lentedag

Vandaag ging ik met Klaas naar de film. Ja, op de eerste echte lentedag van dit jaar, dan gingen wij met twee in een donkere zaal zitten terwijl buiten de zon stralend scheen en het eigenlijk i-de-jaal was om buiten te spelen.

Maar ja, 't was beloofd en de tickets waren al gekocht. Want gisteren was Fien ook al naar de film geweest. Met haar peter.
Het eerste gedacht was toen: awel, ik ga met Klaas ook naar de film, want de jongen was zich weer 's danig aan het vervelen (gisteren was het nog veel minder goei weer dan vandaag). Maar toen was ik vergeten dat Moeke eigenlijk naar de rommelmarkt wou, en dus vielen de cinemaplannen voor zaterdag in het water. En dus werd er beloofd: "we zullen morgen gaan als Fien naar de chiro is". Kwestie van ook dan niet met een "ik-verveel-mij" jongen te zitten. Mijn achterhoofd wist eigenlijk wel dat het vandaag mooi weer ging worden (maar niet dat het zo mooi ging zijn), maar het hek was van de dam: Klaas moest en zou ook naar de film. Het was eigenlijk al een wonder dat we zonder slag of stoot gedaan kregen dat we niet zaterdag maar zondag naar de film gingen. :)

En dus werden er tickets gekocht en in de iPhone opgeslagen, en zo stonden we vandaag om half drie in de Metropolis in Antwerpen. Wat gingen we kijken? Dezelfde film als Fien gisteren gezien had met haar peter natuurlijk. De Croods, in 3D.


Op zichzelf is zo'n tripje met zijn papa alleen, alleen al de moeite waard voor Klaas. Maar dan naar de grote cinema, dat was toch nog wat anders. We waren er al wel geweest in Metropolis, maar we zijn niet zo'n filmgangers (het kost eigenlijk verdekke een hoop geld) en dus was het weer wat nieuw. Zo'n cinema gang is trouwens perfect om wat in rond te sjezen. :) Klaas was niet de enige die dat geweldig vond.
We pikten onze 3D brillekes op, kochten een doos popcorn voor ons 2, maar geen drinken (zo met een Mauriceke op stap gaan: we gingen het lot niet tarten, en gelukkig is een toiletbezoek voor kinders gratis alginder, want we hebben er duchtig gebruik van gemaakt), en settlenden ons op stoel 5 en 6 van rij 12 in zaal 9.

Het duurde nogal lang voor meneer voordat de film begon (er komen precies nog wel een paar coole films aan, zoals Turbo, maar eens we vertrokken waren kon de pret niet op. Want het moet gezegd worden - De Croods - dat was een zeer entertainende film. Zowel voor Klaas als voor mezelf. Mooi geanimeerd, goed gelachen, spannend genoeg. 't was de moeite waard.


Klaas was op een moment zelfs zo enthousiast dat hij het zat uit te roepen en in zijn handen klapte, zittende op het puntje van zijn stoel. :)

En oh, zelfs de pauze (jaja, er was een pauze) was het overduidelijk dat we in een kindervoorstelling zaten: er werd duchtig gespeeld in de open ruimte tussen het doek en de eerste rij stoel. Ook Klaas vond het de max om daar efkes rond te koersen.


Oh, en de billenkletser van de film vonden de kinderen - zowel Fien als Klaas - de "ta ta daaa" van Riem:


Kortom: ondanks het feit dat het mooi weer was buiten en wij binnen zaten in den donkere was het een geslaagd bezoek. Ik had wat schrik voor de 3D, want veel staat of valt met de brillekes die ge krijgt. Maar 't viel mee, al voelt ge toch dat uw ogen daar meer moeite mee hebben dan met gewoon beeld. Maar Klaas had er geen problemen mee, en hij zag het voor volgende keer al volledig zitten.

"En volgende keer als we naar de cinema gaan, dan gaan we ook naar de Quick, he papa?". Da's dan al geregeld, blijkbaar. :)

Op 08/04/2013 om 13:26 schreef Tom:

(test)

Op 08/04/2013 om 13:59 schreef Tom:

(test)

Op 08/04/2013 om 14:10 schreef Tom:

(test)

Om te reageren moet je ingelogd zijn...