Zevenjarenfeest - deel I


16 van de 21 klasgenootjes.
Uitgenodigd om samen iets te gaan doen op maandagmiddag na school.


Ze luisterden naar het eerste deel van het verhaal van Peronniek waarna ze hun eigen Peronniekverhaal aanvatten.
Hun kleine buideltje vulden ze met een edelsteentje, een nootje en een takje. Daarmee kunnen ze op hun tocht alvast kracht, voedsel en vuur meenemen. Thuis zoeken ze nog een vierde dingetje zodat ze ook eigenheid in hun buideltje kunnen stoppen.


Ze maakten een vlierkazoo, gingen op sporentocht, bakten brood aan een stok boven het vuur en leerden het eerste deel van hun zevenjarenliedje.
Er was wat doorzettingsvermogen voor nodig, maar ze zijn helemaal klaar om in april met z'n allen ├ęcht op tocht te gaan.

Het begin van Fien haar zevenjarenfeest hebben we al achter de rug.
Geen communie- of lentefeest voor haar. In juni vieren we met vrienden en familie haar zevenjarenfeest.

Oh en ah! wat kan het verlangen naar een "grote school" soms zo tastbaar worden...Onze zevenjarige was vorig jaar de enige 7 jarige op school...kan je je daarbij iets voorstellen? Wat ik hier zie en lees en ook meekrijg van onze vrienden op de steinerschool van wilrijk...ach ja...ik vind het mooi en krachtig en zo'n groot geschenk voor die 7 jarigen! Wens jullie een mooie tocht en een prachtig feest toe!

Danku Sarah. :)
De enige 7-jarige of de enige 7-jarige die een 7jarenfeest vierde?

echttentechtig waar...de enige 7 jarige op de hele school...(zitten met 2 kinderen in de 2deklas nu...) Staat jullie bakfiets op de stoep en hangt er een chiroposter voor het raam? Dan weet ik gewoon waar jullie wonen en passeerde ik daarstraks jullie huizeke. tof!

Allee, dat kunnen wij ons gewoon niet voorstellen.

Ja, bakfiets voor de deur en Chiroposter aan het raam. ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn...