Leem

Ons kinderen hebben nogal de neiging om hun zakken of de bakfiets vol te laden met wat ze op school vinden aan kosteloos spelmateriaal.
Kilo's steentjes bereikten ons thuisfront reeds evenals takken in allerlei formaten.

Enkele maanden geleden bracht Klaas een bol zand mee naar huis. Enfin, een bol leem want ons kinderen hun school staat op leemgrond.
De bol natte leem moest en zou mee naar huis, werd thuis op een plankje gelegd in de gang en droogde daar tot een knikkerharde bol uit.

Overlaatst werd dat bolleke mee in huis genomen alwaar het als balletje over de grond werd gerold en waarmee gespeeld werd alsof het massief hout was.
Het gevolg kunt ge raden: pakot!

Zodus haalden we er een schaaltje water bij waarin de leem terug kon oplossen. Klaas content: hij kon zijn bolleke nog eens maken.


Op school heeft hij ondertussen een leemput gedolven met zijn kleutervrienden waaruit ze nieuwe bollekes leem winnen.
Ik vind dat zalig!
Zalig dat die kleuters ontdekten dat ge dingen kunt maken van leem. Zalig dat ze zo weinig nodig hebben om zich bezig te houden.

...maar als de juffen de put eigenhandig terug dicht schepten zou ik er niet van staan te kijken... Zo'n put voor het poortje van een tuintje, het mag al straf zijn dat er nog niemand gevallen is. ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn...