2 jaar

Nu werd dat jongste kindeke gewoon al twee jaar seg.
Ik heb echt geen boelekes meer in huis...


Ah nee, want boelekes hebben geen ochtendhumeur en worden niet kwaad als iets niet loopt zoals zij het willen. Kindjes van twee wel.
En Mitte maakt geen onderscheid tussen eender welke dag en haar verjaardag. Boos is boos en humeurig is humeurig.

Zodus hadden we een kleine muis die eerst borst moest drinken vooraleer ze aan tafel haar cadeau kon openmaken. Hadden we een kindje dat liever op de enveloppen van haar kaartjes tekende in plaats van te kijken wat erin zat. Maakte ze zich boos als moeke de kaartjes even weglegde om haar het cadeautje te laten opendoen.


Gelukkig hebben wij een kindje dat niet eeuwig boos blijft en haar humeurtje smolt als sneeuw voor de zon toen ze de inhoud van haar cadeautje ontdekte.
Drie meisjes, drie popjes. Geen geruzie meer over poppenkinderen. Enkel Trijn haar "da's voor ons allemaal hé" moeten we nog wat bijsturen. Kindjes van net twee jaar delen immers hun vers gekregen goed niet zomaar.


Uiteraard vierden wij ons jongste bolleke haar verjaardag tegoei. Met meter en peter, met grootouders, met wie nog meer langs wilde komen, met taart en ander maagvullend goed voor de aanwezige gasten. Oh, en met goed weer!Ja... kindjes van twee worden al aardige meisjes...
Verjaardagen van kindjes doen me vervallen in clichés. Dat het dus al twee jaar geleden is dat wij allebei dik waren en jij een namenwedstrijd deed en uiteindelijk een mooi exemplaar koos dat niet binnen de criteria paste. 't Is een elfje, jullie nummertje vier. En toch tof dat nummertje drie de regels van het huis vlot weet te gebruiken op momenten dat het haar uitkomt. Herkenbaar.

Hoera voor mooie Mitte. En wat een prachtig verjaardagsjurkje heeft ze aan!

@Riet, ge kunt hier alvast wat komen wennen aan het idee dat ge binnenkort ook een tweejarige mieke hebt hé. ;) Hoe belachelijk trouwens dat ze al twee worden. Die namenwedstrijd was eigenlijk pas vorige maand ofzo!

@Miestaflet: uit een stofke dat papa meebracht uit Amerika. Leuk hé!

Om te reageren moet je ingelogd zijn...