"22 juli 2012: Bengels vertrekken op kamp"

Jah! Het is gebeurd! Mijn oudste is op kamp.

4 sandwichen wilde ze mee, 4 sandwichen kreeg ze mee. Dik 6km stappen doet ge niet met honger in uw buik hé. En och, als ze er nog eentje over heeft kan ze hem nog als vieruur opeten.
Haar drinkbus werd gevuld met verse muntthee, ochtendlijk gekoeld in de diepvries. Een drinkbus vol water leek zo triestig bij het idee dat er waarschijnlijk kindjes fruitsapjes en andere drinkjes meenemen bij hun picknick.
"Is mijn drinkbus helemaal vol moeke? Ah, dan is het goed." Ze lust dat keigraag!


Om 9u vertrok ze nog vol goeie moed mee richting Lier station.


Bij het zien van de bende ouders en andere Bengeltjes kneep ze in mijn hand, kneep ze harder in mijn hand, hield ze mijn hand met twee handen vast. Ocharme mijn schaapke, zo spannend!
Maar serieus, dat kind van ons was héél flink.


We wachtten samen op de trein.De trein arriveerde, de kinderen stapten op en toen stak het in mijn moederhart.
Ik ging daar zo efkes mijn 6-jarige op de trein laten met een gigantische bende 6 tot 8-jarigen en een hoop fantastische Chiroleiding.
Oh I., dat loslaten is kei moeilijk jom!

We zwaaiden en we lachten.Ik heb mij daar lelijk aan mispakt seg! Zo een (klein) kind op kamp sturen voor 7 dagen, ge moet daar gelijk wat moedig voor zijn.
Ik geloof dat ik een piske ben. Ze was maar goed en wel vertrokken of de tranen liepen over mijn wangen.

Oh, gij stoere leidster, het is uw straf voor al de keren dat ge de bezorgdheid van de ouders met een kwinkslag van de baan hielp.

Thuis met drie kinderen... het voelt alsof er een stukske moederhart is uitgesleurd vanmorgen.
Maar het idee dat wij daar vroeger zelf altijd zoveel plezier hadden, dat er VB's (Volwassen Begeleiding) meezijn, dat er een sterke kookploeg aanwezig is en dat het kind haar leiding graag ziet, dat werkt zalvend. ;)

Jong, jong, dat staat me overmorgen te wachten. slik.
Fran is vorig jaar al eens 7 dagen op Kazoukamp geweest, waar ze werkelijk NIEMAND kende. Ze vond het best leuk, maar het duurde haar toch wat lang. En ik... Ik voelde me 7 dagen geamputeerd. Alsof ze me een arm of een been hadden afgenomen.
Ik vermoed dat het deze keer met Lena wat beter gaat gaan. Haar BFF gaat mee en ze kent de leiding en de andere kinderen...
Ze worden groot jong!

ik ben benieuwd naar het verhaal over hoe fantastisch het wel niet was...
ze gaat dat goed doen die grote lieverd van jullie

Op 23/07/2012 om 09:43 schreef ina:

En dan te weten dat ze bij de Jap al vanaf 6 jaar ineens 10 dagen meegaan :-)!! Ach voor je het weet zijn ze terug!! En ze zal zich wss geweldig amuseren, net als wijzelf vroeger!!

Op 23/07/2012 om 13:02 schreef ina:

En dan te weten dat ze bij de Jap al vanaf 6 jaar ineens 10 dagen meegaan :-)!! Ach voor je het weet zijn ze terug!! En ze zal zich wss geweldig amuseren, net als wijzelf vroeger!!

straf, van allebei!

Om te reageren moet je ingelogd zijn...