Het schoolrijpe kind

Het schooljaar passeerde. De vakantie is al voor 1/8ste voorbij. "Rap rap, haast u eens om die achterstallige blogskes bij te werken seg!" Er valt immers nog 't één en 't ander te vertellen dat nog schoolgerelateerd is.

Dat er eind mei pinksterfeest werd gevierd op school bijvoorbeeld.
Wij trokken met vier witte kindjes naar school.


Onder die kindjes één schoolrijpe kleuter en laat het Pinksterfeest nu net het feest zijn waar die schoolrijpe kleuters de hoofdrol spelen. Het is als het ware zo'n beetje hún feest.


Ze dansten "Ietje Fietje" met de huidige eersteklassers.(Slechte moeder, ik. Mijn kind droeg bij gebrek aan een wit truitje een geel exemplaar omdat het gewoon te fris was voor korte mouwen.)

Ze sloegen alle bellen aan.


Hun meester voor de komende vier jaar werd voorgesteld. Ze kregen elks een mooie schelp van hem.


Ze aten scones en begonnen aan de laatste rechte lijn van hun kleuterbestaan.Fast forward.... 29 juni: de laatste schooldag.
Wij, als ouder van een grote kleuter, mochten komen kijken naar het toneeltje van Doornroosje dat ze opvoerden. De oudste kleuters kregen de hoofdrolletjes.En content dat ik ben dat ik op zo'n momenten foto's trek. Mijn hart wordt altijd helemaal week van die kinderkes zo flink te zien. Zonder fototoestel zouden mijn ogen ook week worden!


Na een speelpauze werd er afscheid genomen van de schoolrijpe kleuters.
Juf maakte voor hen een handpopkabouter. Elks met een karakterverhaaltje. Een kabouter om op hun kamertje te zetten en volgend jaar tegen te vertellen wat ze allemaal leerden op school.
En eerlijk waar, hij wordt gekoesterd hierthuis.De grootjes werkten de laatste weken aan een pop. Ze naaiden kleertjes, handjes, voetjes,... en juf zette alles aan elkaar en naaide haartjes. Kleine pareltjes werden het, hun "eindwerkjes."


De kleuters namen ook afscheid van hun juf en hun jongere klasgenootjes.


En zo was het ineens vakantie! Al leek het pas gisteren dat het schooljaar begon.
Fien is officieel kleuter af en wordt in september door ons en haar kleuterjuf overgedragen aan de goede zorgen van meester Johan.
Is dat waar wat ze zeggen? Dat de tijd nog rapper gaat als ze eenmaal in de lagere school zitten? * houdt zich vast *

tjonge, ze zijn toch al snel groot geworden hoor die klein mannen van u!

Hou u maar vast Femke! Als ge ni goe oplet is Nel binnenkort ook zo groot!

Om te reageren moet je ingelogd zijn...