Rommelnesten

't Is definitief. Het is hier geen haar beter dan dat het vroeger bij ons thuis was. Altijd en overal rommel.
Ik heb het lang kunnen weren, maar met mijn vier (of vijf?) rommelnesten in huis is het nu écht finaal om zeep. Meer nog... de pronostieken zijn mij niet gunstig gezind. Het gaat er de komende jaren alleen maar op achteruit gaan.

Op zoek naar sokken die ze ergens hebben gezwierd, of erger nog... een broek die ze over vijf minuten moeten aanhebben om naar school te gaan! Gisteren uitgedaan en ergens laten rijden en níet méér weten waar hé!
Ik geef toe dat dat ook mijn fout is wanneer ik de stapel kleren (die ze bij het spelen uitspeelden en die ik 's avonds naar boven draag) niet heb nagekeken en dus miste dat er één of ander kledingsstuk nog ontbrak.

Waar ge dat dan terug vindt? Onder de luiertafel, in de verkleedmand, achter de zetel, ín een schuif,... noem het!
Ge zoekt u daar een ongeluk naar, dreigend dat ze in hun blote kont naar 't school kunnen vertrekken. In alle haast ziet ge er dan vaak nog over. Ah ja, op de chauffage ziet ge dat niet liggen als ge op de grond aan 't zoeken zijt hé. Race tegen de tijd, weet ge wel.

Fien vertrok een paar maanden geleden eens met één sok naar school. Ze kreeg geen nieuwe. Dat had net iets te gemakkelijk geweest.
Vanmorgen scheelde het niet veel of Trijn kon in haar onderbroek naar school. (Dat had ik nu net niet laten gebeuren maar 'ssssjjjt!')


En vanmiddag toen ik Mitte haar schoon schoenekes uitdeed omdat ze met water aan 't prossen waren vond ik maar één Mitte-teva.
Hij is nog steeds niet terecht.
Ik ben al razend curieus waar we hem gaan tegenkomen. Mijn blik doorkruiste al half het huis op zoek naar dat ding.

Om te reageren moet je ingelogd zijn...