5-dagenweekend - de tand

Sinds haar verjaardag heeft Fien al een los tandje.
Echter, het kind is mijns inziens nogal kleinzerig en durft amper aan haar losse tanden frullen.
Haar nieuwe tanden groeien sinds kort dan ook vrolijk achter haar melktanden door. Geen zicht, ik zeg het u, maar de tandarts verzekerde ons dat dat niet zo'n kwaad kon. "Als ze er bij de volgende controle nog niet uit zijn zullen we ze wel trekken." Die volgende controle is dus wel nog tot eind augustus wachten hé mannekes! Ik zag mijn dochter daar al met een dubbele tandenrij staan binnenkort.

M'enfin, met wat extra aansporing van moeder werd er toch aan het meest losse tandje gefruld. Een serieuze wiebeltand tot gevolg!
En zo had ze (na wat trekhulp van moeke) op maandagavond haar eerste zelfgetrokken melktandje in de hand.Ze stak haar tandje bij de twee uitgevallen tandjes en koos in ruil 3 edelsteentjes. Ah ja, voor die operatief verwijderde tandjes had ze nooit iets gekregen. Een edelsteentje per tand en een gelukkig en groot! kind in bed.

Om te reageren moet je ingelogd zijn...