5 jaar op de 5de van de 5de maand

5 mei werd Klaas 5 jaar.
Een beetje een ongelukkige dag dit jaar. Het was immers Open Dag op school.

's Morgens hadden we nog wat tijd om cadeautjes te geven en eventjes te spelen.Na het middageten trokken we naar de Open Dag.
Omdat Lier 800 jaar bestaat, hielden de kleuters een "jaarfeestenprocessie" waarin alle jaarfeesten gefigureerd werden. Klaas kreeg die dag als jarige ook zijn plaatske en mocht met de verjaardagsmantel en -kroon doorheen de processie lopen. Hij mocht zelfs kiezen waar hij liep!
Ik moet u niet vertellen dat hij blonk gelijk ne spiegel. Zeker omdat zijn peter en voke ploesj kwamen kijken naar hem. Het scheelde niet veel of hij begon naast zijn schoenen te lopen. ;)


's Avonds thuisgekomen aten we pannenkoeken (die papa de avond tevoren bakte) met de genodigden.
Er werd gezongen en er werden nog cadeautjes uitgepakt.


Een drukke dag voor zo'n vijfde verjaardag seg.


En dat was nog maar de helft van de verjaardagspret... Vanaf vijf jaar mogen onze sloebers immers kindjes uitnodigen om te feesten.
Klaas zijn verjaardagsfeest werd gepland op maandag 14 mei. Onze kinderen hebben 's maandags maar een half dagje school en we zouden de gevraagde klasgenootjes na school mee naar huis nemen om te vieren.


Helaas! Toen was er de nacht van 12 op 13 mei en het kotsende kind. Op 13 mei was er het kotsende koortsige kind.
Zodoende belden we 's avonds de ouders van de meefeesters op om te zeggen dat Klaas ziek was en zijn feestje niet kon doorgaan.
We verzetten de boel naar een weekje later. 21 mei zou het inhaalfeest zijn.

Et voila. Het inhaalfeest is gepasseerd ondertussen.
We aten spaghetti...


...met 10 kinderen aan één tafel.


Buiten spelen, cadeautjes opendoen, de waterbaan in elkaar steken, kleren uitschieten en elkaar najagen met water, vieruren en vuurke stook met worstjes en marshmallows. Dat is zo kort en bondig de dag van het feestvolk geweest hier.

Geen uitgewerkt programma en geen binnenspeeltuin, geen moment verveling, geen lastige kinderen, niet teveel lawaai en geen tijd op overschot. Het was keiplezant!

Zo haalden we op 22 mei de vlaggetjes uit huis en sloten we Klaas zijn 5de verjaardag eindelijk af.

Awel, ik ben nu eens blij om te lezen dat er nog mensen een verjaardagsfeest doen zonder uitgewerkt programma en binnenspeeltuin! Line is maandag jarig en hier ook gewoon een simpel feest. Kinderen zullen zichzelf nog wel kunnen entertainen zeker!? Zo was dat in onzen tijd toch! :-)
In ieder geval, Klaas heeft er duidelijk van genoten en meer moet dat niet zijn he! GELUKKIGE VERJAARDAG KLAAS!!!

Zag dat er even leuk uit! Die eerste foto van de poste is echt heel mooi. Hij heeft er duidelijk van genoten, leuk om te zien.

Om te reageren moet je ingelogd zijn...