Borstvoeding, de slotshow

Twee weken geleden had ik een nogal drukke week. Vaak uithuizig zijnde miste Mitte hier en daar al wel eens een borstvoeding.
's Morgens als ik de deur uitging terwijl Mitte nog maar net wakker was. 's Avonds als Mitte al stikkapot in bed werd gelegd door papa terwijl moeke nog moest thuiskomen.

En ze deed dat eigenlijk wel goed dus dacht ik "goed, waarom niet stoppen."
Het feit dat ik dat borstvoeden af en toe wat beu wordt en dat Mitte tijdens die momenten niet liever doet dan haar vingers in mijn neus te priemen, aan mijn ogen te frullen, etc. droegen natuurlijk bij aan dat idee.

Zo gaf ik Mitte drie dagen achter elkaar een tasje warme melk voor het slapengaan. Ze dronk... maar niet met volle goesting.
Tot op dag drie waarop ik ze zonder borst in bed wilde steken. Het kind wees naar het zeteltje -waar wij ons normaalgezien in nestelden voor het slapengaan- en zei "titi" wat zoveel betekent als "drinken". Dus zette moeder zich terug in het vertrouwde zeteltje en was de dochter behoorlijk content.

Et voila. Na wat vies kijken en haar vingers uit mijn neus halen zijn het toch weer zalige moeder-dochtermomentjes.

Dat ochtendsloeberke, dat heb ik zelfs nog niet geprobeerd om af te schaffen. Dat kan alleen maar lukken als ik flink genoeg ben om met het wakkere kind ineens naar beneden te trekken. Maar kijk, daar ben ik dan weer te lui voor. Liever nog een kwartierke tijd om wat wakker te worden met een kind aan de borst dan maar.

De slotshow zal voor een andere keer zijn. Maar wanneer stopt ne mens dan? Als het kind van vier zelf wil stoppen? Als ze twee wordt? Als ze naar school gaat?


Toen Kato (mijn petekindje) bleef slapen, was Mitte wel héél erg geïnteresseerd in dat flesje melk.
Ze maakte van haar oren dat zij ook wou. Ik gaf haar dus een flesje melk maar zonder Klaas zijn hulp had ze er amper iets van kunnen drinken. Het kind had begot niet door dat dat ding naar boven hoorde om de melk in dat tutje te laten lopen. ;)

Ik vind het fantastisch dat je het nog steeds doet. En wanneer stoppen? Goh, ik denk dat dat moment zich wel vanzelf aankondigd. Was dat bij de oudste kinderen ook niet zo?

Tgoh Inge, bij Fien en Trijn stopte het vanzelf toen ik zwanger was van de volgende. Klaas stopte op 10mdn zelf. Mitte is dus de enige die het zolang volhoudt.

Ooit hoorde ik u zeggen, "als ze kunnen lopen is het gedaan, toch maar een raar idee zo'n kind dat rondloopt ook aan uw borst" ;-)
Gewoon stoppen als jij en zij er genoeg van hebben zou ik zeggen...

Lieselot, die fase zijn we allang gepasseerd.
Bij Mitte heb ik gezegd "als ze bijt is 't gedaan", maar ze bijt ni. :)

roep maar niet te hard :)

ha goeie vraag.. ik vroeg me dat ook af, maar het is vanzelf geminderd. op 2 en een half dronk hij nog één keer per week ofzo, enkel als hij er zelf naar vroeg. en dan was ik zwanger en deed het pijn en ben ik zelf beginnen zeggen dat het op was. en nu (3j4m)vindt hij het voor babies.
maar ik wil er nog niet aan denken dat ik misschien weer voor zo lang vertrokken ben.
en ik had ook nooit gedacht dat ik een stappend én in volzinnen sprekend kind aan de borst zou hebben. het kan verkeren!

Om te reageren moet je ingelogd zijn...