Chiro Cacao... Fien gaat naar de Chiro!!

Vrijdagmiddag haalde ik Fien 's middags van school. Moeder en dochter trokken naar 't Stad.
Kei gezellig! Samen met de trein, wat winkelen,... Het kind genoot. En ik ook ja... ik moet dat toegeven.


Eerste stop was De Banier voor een paar stukken "bewegingskledij."


Volgende stop was de Kampeerder voor een paar botinnen. Het kind met haar gewoon schoenen sturen vond ik nu zo geen plan.

We gingen nog wat winkels binnen en moeder kocht zichzelf ook maar iets.

Tot slot het tofste van den dag: samen gaan Lunchboxen met de dochter! Dat was onze eerste keer samen uit eten. En echt, ik vond dat de max!En vandaag? Zondag 22 april 2012. We zetten ze daarnet af aan de Chiro en ik vond dat begot óók wel spannend.


Ze had er allang naar uitgekeken. Maar toen we de Chiro op 10m afstand naderden vroeg ze toch aan papa of hij nog even bij haar wou blijven. Ooooh... kei flink die Fien van ons maar 't was ineens toch wat spannend.
En terecht! Het kind gaat niet in 't dorp naar school en kent hier dus amper kindjes van haar leeftijd.
Jaja, de nadelen van de Steinerschool...

Ze ging flink mee met de leiding en keek geen enkele keer achterom. Moh!


(Fien staat met haar rode trui naast de leiding.)

Kijk... vandaag 36 (of 37) Bengeltjes verdeeld over 2 groepen. Wat een bende jom.Vanaf heden volgen we de Chiro dus van achter de poort. Niet zo lang geleden stonden wij zelf nog aan de andere kant!Avondupdate: Bij het uitdoen van haar licht, na een fijn verslag van haar namiddag zei ze "Moeke, eigenlijk vind ik dat wel heel leuk, de Chiro. Wij hebben zo'n leuke spelletjes gedaan. Gaan we morgen nog nieuwe spelletjes doen?"

Ze bedoelde volgende week.
Dus, lieve leiding, volgende week komt ze weer!


Ale jom, die Fien naar de Chiro. Wel een meevallerke dat ze het al meteen leuk vond.

En klopt dat nu in feite, het cliché dat ex-leiding-ouders zelf het meest ongerust zijn omdat ze weten met welke zotte onbezonnenheid een leid(st)er voor zijn of haar leden staat? Of heb je er alle vertrouwen in?

Heerlijk! Als scouts in hart en nieren heb ik ook een dochter bij de chiro...met net zo'n spannend begin, want neen, we kennen niemand in dit dorp, zijn de rare die naar de steinerschool gaan...Maar hier ook wekelijkse pret, maar zo'n schoon nieuw tenueke kreeg ze nog niet, voorlopig nog wat afdragertjes van vrienden.

Tgoh Riet, ongeruster zou ik ni zeggen. Ze maken ons gewoon géén blaaskes wijs. :)

Sarah, vinden ze jullie dan raar? Zo erg is 't hier nog ni hoor. Maar misschien helpt het wel dat ik hier 7 jaar geleden zelf nog leiding was.

Fien was toch al eens op de Chiro geweest? In jouw buik weliswaar, maar ze is volgens mij zelfs even mee op kamp geweest.

Om te reageren moet je ingelogd zijn...