Lente

Het kriebelt al wat langer natuurlijk, maar sinds een week klimmen die graden (zeker in de namiddag) tot uiterst zachte buitenspeeltemperaturen.

De zandbak moet van zijn antikattendeksel ontdaan worden want zand is speelgoed nummer 1.
In de zandbak speel je ofwel met botten ofwel met blote voeten. Enfin, dat vinden onze kinderen. Dus wat doen ze als het warm genoeg is om een trui uit te laten? Juist ja, botten uitspelen en op blote voeten lopen.

Vorige week vrijdag trokken we na schooltijd rechtstreeks naar de zolder. Op zoek in de schoenendoos vonden we voor elk kind een paar teva's (dat soort sandalen dat niet verslijt na één kind en waarvan het kleinste maatje aan zijn vierde drager toe is.)

Zo begon de officiële blotetenenlente voor onze kinderen (die overigens liefst zo weinig mogelijk om het lijf hebben.)
Vers buitenspeelweer vraagt om bellen blazen. Ze zouden 10 potjes na elkaar leegblazen.


Helaas. Sinds de was gebeurde met de kleedjes die ze op de bellenblaasmomenten aanhadden, besloot moeder dat er vanaf heden slechts bellen worden geblazen als het hoogzomer is en het grut bloot door den hof kan lopen.

Dat ze niet op hun kleren mochten morsen had ik hen duidelijk gezegd, maar proactief een schortje aandoen of ze simpelweg niet laten blazen stond toen niet in het draaiboek. Bijgevolg zijn we twee mooie t-shirts met vuile bellenblaasvlekken rijker. Zo'n zonde!

'Bellenblaasvlekken' klinkt dat als Chinees in uw oren? Wel, dat is smerig vuil! Voor ge uw goed in 't machien steekt, is er niks te zien maar vanaf het uit de was komt hebt ge grijze vlekken die ge er vanzeleven niet meer uit krijgt.

Enkel nog voor blote kinders alhier dus. Of... we zouden eens op zoek kunnen gaan naar wat ouderwetse bellenblaaspijpjes en een bakje bruine zeep.

Na het bloteteentjesweer was er gisteren plots het blotebeentjesweer. In onze (deels) ommuurde zuidtuin best te doen!
Wat heb ik het zicht op de blote kindervellekes gemist! :)


Bellenblaasvlekken?! Ik heb nog ergens een receptje liggen voor de Ultieme Bellenblaaszeep: geweldig sterke bellen, en niks geen vlekken. Als ik het vind speel ik het direct door!

Om te reageren moet je ingelogd zijn...