Kerstvakantie

De kerstvakantie is alweer een schoolweek voorbij en wat spijtig. Het was een fijne vakantie!
De eerste week bleef papa thuis dus dat was extra verlof. Even naar de winkel terwijl er iemand bij de kindjes thuis bleef. Geen gesleur en gejaag.
Ons kindjes vonden het vakantieritme algauw dik in orde. Slapen tot half negen. 's Avonds pas na acht uur in bed. Enkel Mitte verkoos een vroeger inslaapuur. Dat kleinste trezeke vloog rond 19u in bed, maar slapen deed ze voor 't eerst ook tot acht uur, half negen!

We gingen langs de mémé en langs oma en Pierre.


We vierden kerstavond thuis, Kerstmis met papa zijn familie bij nonkel Jelle en tante Sylvie in Merksem en nieuwjaar met moeke haar familie bij nonkel Wannes en tante Riet in Antwerpen. Zund alleen dat we nonkel Sander niet zagen. De kater die hij had meegebracht naar huis 's morgensvroeg was blijkbaar zo'n groot poezenbeest dat het hem belette uit zijn bed te komen in de namiddag.


Op 31 december gingen onze kindjes voor 't eerst nieuwjaarke zoete zingen. Moeke maakte hen alledrie een zak en ging mee op stap. Mitte bleef bij papa om de zangertjes aan onze deur te bedienen.


's Namiddags ontvingen we een delegatie jeneverzangers. Een deel oudleiding en leiding van de lokale Chiro die zo hun beste wensen komen betuigen. Moeder ging nooit mee drinken maar was wel steeds drankpost, zo ook dit jaar.
Zelfgemaakte jenever alhier. Cassisjenever van 2 jaar oud, van een half jaar oud en aardbeijenever.


En 's avonds bleven we voor de allereerste keer gewoon thuis. Geen feestgedruis, geen geregel met andere mensen, niet nog eens eten voorzien maar vooral! geen gesleur met beddekes en kinderslaapgerief en met kindjes naar huis rijden die veel te moe zijn.
Moeder en vader keken om middernacht even naar buiten en kropen daarna samen in bed.

Tussen het feesten door bleef het hier gewoon op en top vakantie. Laat ontbijten, fietsen, het interieur ombouwen tot boot, boeken lezen, spelletjes spelen op de iPad, tekenen, tellen, knutselen, zingen, verkleden,...
Wij genoten!

Om de vakantie te besluiten, sloten we af met het jaarlijkse peter- en meterfeest. Veel volk in ons huis. Veel plezier en heel gezellig!


Oh nee, wij waren niet blij dat de kinderen weer naar school konden gaan.Dat klinkt als een super-vakantie! Fijn dat jullie zo genoten hebben.
Ik was voor de eerste keer wel blij dat het weer school was. Mijn kindjes hadden de wind in hun lijf zitten en waren dus enorm druk. Dat en al de feestdrukte erbij, zorgde voor slapeloze nachten en lastige kindjes overdag! Jammer, want wij genieten anders ook volop van de vakantie!

Om te reageren moet je ingelogd zijn...