Fien fietst

Kijk, afgelopen zomer leek het nog een hopeloze zaak. Ze schreeuwde heelder buurten bij elkaar toen we eens gingen testen of ze het zou kunnen. Bang dat ze was! Onhandig ook. Zelfs de loopfiets was geen optie. Niets wat op gestroomlijnd voortbewegen leek. Met horten en stoten ging het.

We lieten het rusten. De loopfiets, dat zou haar oefenterrein worden de komende tijd.

Vorige week bracht ik de kinderen naar de rand van 't dorp alwaar ze bij voke plush (moemoeke was aan 't studeren) mochten gaan spelen. Klaas op zijn fiets en Fien op de loopfiets.
Ze deed dat eigenlijk zo slecht niet meer, dus haalde ik den 1ste november de zijwieltjes van haar fiets.
Na een eerste oefensessie bracht ik een Fien mee naar huis die rap als tel in den hof stond om haar papa te gaan vertellen dat ze kon fietsen!

Ze had de nodige aanmoedigingen nodig, maar eens ze doorhad dat ze het ├ęcht alleen kon, was ze dolenthousiast.


Gisterenmiddag trokken we nog eens naar het verkeersvrije straatje hier achter de hoek. 2de oefensessie op 't program. Starten en stoppen.


Het stoppen ging wonderwel vlotjes. Ze weet netjes op tijd te remmen en haar voeten op de grond te zetten.


Het starten daarentegen, daar kwam het nodige gezaag en boos zijn bij kijken.
Ze zou het kunnen, maar ze durft niet. Ze heeft nog wat werk met het temmen van haar fiets. Hij doet nog niet altijd wat zij zou willen. ;)Maar heuj!! Na Klaas kan Fien nu ook fietsen.

haha, wij zijn line ook aan het leren fietsen. Ik zou deze tekst op onze blog ( die ik trouwens niet meer goed bijhoud!) kunnen overnemen! :-) idem het filmke! :-)

Trouwens ik zou het nog vergeten: DIKKE BRAVO voor FIEN!

Om te reageren moet je ingelogd zijn...