Naar school

't Is gebeurd. Ze gaat naar school.

Maandagochtend 17 oktober stapte ze samen met Fien en Klaas de deur uit. Boekentasje en sloefkes onder de arm, onder begeleiding van papa.
Ikzelf vertrok een kwartierke later met Mitte.

In het kringetje in de peuterklas vond ik juf, een hoopje peuters, Trijn en papa. We wriemelden ons naast Trijn en genoten mee van haar eerste klasmomentjes. Ze keek en keek tijdens de ochtendkring.

Aanvankelijk speelde ze wat schuchter mee tijdens het vrij spel.


Ze zocht de poppenhoek op waar conflictjes met andere "mijn-ikke"kindjes niet konden uitblijven. Ons "mijn-ikke-zelf"kind zal moeten leren wat water bij haar wijn te doen. Haar verse klasgenootjes zullen immers een stuk minder toegeeflijk zijn dan haar grote zus en broer.


Er werden wasjes gedaan maandag. Zalig waterplezier voor een hoop peuters. Zeepwater maken en doekjes wassen. Al had Trijn dat laatste niet helemáál correct begrepen. Haar eigen kleedjes waren immers ook mestnat. Klast-shirtje aan dan maar. ;)


Na het vrij spel werd er opgeruimd en de tafel gedekt. Ze was bijzonder rap toen ze het woord 'koek' hoorde vallen.
Maandag is immers rijstkoek-met-siroopdag.


Een vingerversje en een spreukje later werden moeder, vader en kleine zus buiten gebonjourd. Nog een zwaaike door het raam om dan voor anderhalf uur te verdwijnen.

Papa zette zich met zijn werkmateriaal in de Lunchgarden, moeke reed met het doodmoe Mitteke langs de winkel.
Om half één (maandag = halve schooldag) haalde ik een Trijntje af die liever nog wat bleef. Het "restaurantje" kon haar overtuigen om toch mee te gaan.
Naar de Lunchgarden na de allereerste schooldag van een nieuwbakken peuter, dat is ondertussen traditie. Al zullen we na Mitte een nieuwe traditie moeten verzinnen. ;)
Fien en Klaas gingen niet mee. Ze waren uitgenodigd op een verjaardagsfeestje en vertrokken na school meteen richting feestgedruis.
Een bezoek aan het "restaurantje" met onze twee kleinste meisjes dus.Dinsdagvoormiddag bleef ze voor 't eerst helemaal alleen (zonder ons dus) in haar klasje. Geen probleem voor het mevrouwtje. Ze had mee fruitjes gewassen en gespeeld. Ook: "ik wil ni naar huis." Geen idee of ze lang halve dagen gaat blijven gaan aan dit tempo en met 'hare klap'.
Binnenkort kan ze haar bokes meenemen en dutten in de klas. Geen gezever 's middags. Ik zal dan wel zorgen dat ze 's avonds tijdig haar groenten krijgt en gauw onder de wol kan duiken. Nah!

Woensdag blijft ze thuis. Ze mag met haar meter naar 't toneel.
Kans is groot dat ze ook daarna niet naar huis wil. ;)

Ma kijk, dat gaat daar gelijk vanzelf! Flinke Trijn!

Om te reageren moet je ingelogd zijn...