Feest!

Gisteren... 8/8/11. Exact één jaar na 8/8/10. Die laatste is ons beter gekend als de geboortedatum van ons jongste kind.

8/8/11 was een intense dag en hij begon vroeg.
In die stille ochtend trokken we (Tom en ik) met Mitte naar beneden. Ze kreeg een boke zodat ze haar cadeau niet zou opeten. Na het boke, het cadeau...
Een muziekbeest. Moeder had immers het muziekkonijn van Klaas aangeslagen om in Mitte haar bed te zetten. Klaas echter, was daar niet onverdeeld gelukkig mee.
Zodus... een muziekpoes voor Mitte. Meer moet dat voor een eenjarige niet zijn dachten wij.


Papa ging een half dagje werken en kwam 's middags weer naar huis. Verjaardagen hierthuis verdienen een half dagje papaverlof! Zalig toch.
Toen hij weer thuis kwam, was het bakwerk achter de rug.
De warme bakker met de beste toerten van Broechem was op verlof. Zodoende speelden wij zelf voor warme bakker.
1 Tarte Tatin (een zekerheid) gebakken in de nachtelijke uurtjes voorafgaand aan de verjaardag door Tom, 2 fruittaarten en 1 confituurtaart (3 wilde gokken) door mezelf tijdens de eerste uurtjes van de verjaardag.


Meter en peter kwamen aandraven met én een verjaardagscadeau voor Mitte én een doos vol meter/peterbeloften. Wat treft dat kind het toch met dat petermeterkoppel.


Een beetje later kwamen de grootouders hun jarig kleinkind kussen.
En na het traditionele kaarsje werden de taarten zjaak gemaakt (lees: opgegeten).


Tante Marijke en nonkel Simon kwamen tegen spaghettitijd binnenwaaien en vulden na enig aandringen mee hun buik. Er op staan kijken met een glaske drinken vonden wij nogal belachelijk.

Onze mini-jarige was moe. Zeer moe. Zoveel aandacht en beziens!


Omdat vandaag, 9-8-11, Mitte haar maten werden genomen en ze werd geprikt, kunnen we hier met ruime zekerheid schrijven dat het kind op haar eerste verjaardag 7kg900 weegt en 70cm groot is.
Niet moeilijk dat dat kind verzuipt in het kleedje dat ik opzij hield voor haar verjaardag. Maat 74 btw! Met maat 68 is ze nog ruim content.


Ondanks haar eerste verjaardag blijft het dus toch lekker mijn klein poppeke. Want ja... moeder liet die eerste verjaardag niet passeren zonder tranen. (Overigens de eerste keer in 12 kinderverjaardagen hoor! Zo'n bleitkous ben ik nu ook weer niet.)
De eerste verjaardag van het laatste kind... da's zo'n overdreven duidelijkheid...

zalig. zo wil ik verjaardagen ook. maar met een zoon die op kerstdag geboren is, lukt dat niet zo goed

Ge kunt er altijd nog eentje bijnemen he Katrien! 4 of 5 zal nu toch zo veel verschil niet meer zijn :-)

Om te reageren moet je ingelogd zijn...