Uit den hof

Ik krijg ze met moeite buiten, die kinderen van mij. Ik vloek dan. Hoe kan dat nu in godsnaam! Mij kregen ze vroeger niet naar binnen. Ik wil geen binnenhuisseuten.
Toegegeven, 't is niet dat het al zo'n fantastisch weer is geweest deze zomer. Ook: mijn kinderen zijn remorqueskes. Waar ik ga, daar gaan zij. De strijk mee buitensleuren dat gaat nog, maar serieus... buiten stofzuigen of buiten koken, daar doe ik ni aan mee.
Mij gewoon buiten zetten zonder iets te doen, daar ben ik uitermate slecht in. Als! dat al zou helpen om mijn kroost buiten te houden tenminste.

Zo zijn ze dus -op enkele uitzonderingen na- enkel buiten als ik de was ophang,


... als ik mee een kamp bouw,


... als ik de kippen en 't konijn ga eten geven,
... als ik mij in de groentenhof begeef (mee oogsten vinden ze wél plezant. OEF!)... als het warm genoeg is buiten zodat ze in hun blootje kunnen lopen,


... als ik met véél water dweil zodat het lang duurt tot het droog is en ze níet naar binnen mogen.

Zeg mij aub dat het maar een fase is!

Hihi, die onderste foto is geweldig. Hier van't zelfde trouwens. Met periodes wordt er graag en veel buitengespeeld. Maar lang niet altijd...

Och, Katrien, breek mij de bek niet open.
Dan bouwt ge een speeltoren voor dat kind, dan is het goed weer en dan wilt dat binnen "zich verkleden in een oud vrouwtje" of "een groot treinspoor bouwen". En dan staat ge de volgende ochtend op, regent het dat het giet en dan zegt madammeke: "ik ga buiten spelen." En als ge dan zegt "Nee, het is nu veel te slecht weer om buiten te spelen" krijgt ge als antwoord "Dan doe ik gewoon mijn laarzen aan."

Och hier is dat met spelen in het algemeen! Ik heb ook nogal remorqueskes in huis! Maar als de venster open gaat, dan is Sebas met geen stokken binnen te houden! Line dat is een ander paar mouwen, maar zij zou het liefst van al heel de dag in de zetel hangen of bij vriendjes gaan spelen!

Miro wil ALTIJD buiten spelen, tot vervelens toe moet ik hem uit zijn modderzandbak plukken als het regent ;-)
Isla daarentegen, da's ook zo'n aanhangerke en dat MOET een fase zijn of ik word gewoon stiepelzot!

Wat een geruststelling dat die van mij niet de enige binnenplakkers zijn...
En áls ze al eens te overtuigen zijn om buiten te spelen, staan ze na 10 minuten al terug binnen omdat het veel te saai is omdat de buurkindjes er niet zijn. Binnen alleen spelen is voor Nora de laatste tijd trouwens ook moeilijk. Als 't aan haar zou liggen, moet ik voortdurend samen met haar knutselen, puzzelen, kleuren,... of tv-kijken. 't Zal idd een fase zijn zeker?

Trouwens, die laatste foto is zo mooi! En dat rode teiltje voor Mitte zo handig! Ga ik ook eens voor uitkijken voor Lena. Hoewel ik dat deze zomer heel waarschijnlijk niet meer zal nodig hebben... :(

maar je overtuigt mij precies wel om zo geen speelhuis te kopen als ze daar niet in spelen ;-)
heb ik weer geld uitgespaard :) :)
of spelen ze daar wel op?

@Maaike: ze spelen daar op. Evenveel als ze met takken spelen, evenveel als in de zandbak,... Geen noodzaak dus!
Wij hebben er geen geld aan gegeven. Ne krijger ahw.

Om te reageren moet je ingelogd zijn...