Klaas Fietst

't is definitief: Klaas fietst! Helemaal zelf.

We zijn net terug van een goei toerke door Broechem, en hij heeft dat flink gedaan.


Bijna 3 en halve kilometer hebben we gefietst. Niet de massa, maar voor zo'n kleine wielekes en beentjes kan dat toch al tellen.

En eigenlijk was't niet veel werk om meneer te leren fietsen. Sinds Trijn voor haar 2de verjaardag een loopfietske van Kokua kreeg van haar meter en peter, zoeft meneer hier door het huis alsof het niks is. Hij mocht er ook al eens een keertje mee op straat fietsen (onder begeleiding weliswaar). Het was al snel duidelijk dat hij het evenwicht onder de knie had, en dus werd het tijd om de wielekes van zijn fietske te halen om over te gaan op het echte werk. En zo stond ik ergens op een hete dag in mei in de wijk hierachter te oefenen met onze 2 oudsten. Fien bakt er nog niet veel van, maar Klaas was er zoals gedacht op één oefensessie mee weg. Starten en stoppen ging nog niet zo goed, maar dat was niet erg.


Sindsdien zijn we af en toe nog eens gaan oefenen. Door drukke bezigheden is dat er veel minder dikwijls van gekomen dan ik wel had gewillen, maar elke keer we oefenden ging het beter en beter. Af en toe gingen we ook eens echt fietsen (moeder + kroost in de bakfiets, klaas op de fiets en vader te voet/te loop er langs).

Elke keer ging het beter en beter, maar starten bleef toch moeilijk. Nadat hij een keertje bij zijn peter Jeroen was gaan slapen en daar nog had kunnen oefenen was hij er ineens mee weg.

Gisteren zijn we dan maar om een heuse fietshelm geweest. Sinds we terugzijn van de winkel is de helm nog niet van zijn hoofd geweest (gelukkig wel niet mee in bed). En dus, vandaag na 't ontbijt, stond er een jongen te springen om te gaan fietsen! Ah ja!

En dus hebben we een heuse fietstocht gemaakt. Klaas op de fiets - met helm natuurlijk - en ik op de fiets ernaast/erachter. Bijna 3 en halve kilometer hebben we door Broechem gefietst. Halverwege even een ommeke langs Voke Ploesj en Moemoeke voor een rustpauze. Daar lag iedereen nog in bed, maar Klaas kon er toch een slokje water drinken. :) Vandaar gingen we verder langs de andere kant van't dorp. "Klaas? Ben je moe?" "Nee papa!" Hij had nog eens de toer van Broechem kunnen doen. Toen hij terug thuis binnenkwam, was't van "Ik ben gewonnen! Papa kon niet zo snel als mij fietsen!". En maar blinken van de trots. :)


Hij heeft nog wat stress als er een auto afkomt, en een drukke baan oversteken vraagt de nodige moed, maar ik heb liever dat hij iets afwachtender is in het grote verkeer dan dat hij maar gaat. ;)

Nu nog ons Fien leren fietsen. Dat gaat een ander paar mouwen zijn...

En had de papa ook zijn helm op? :-P

Op 10/07/2011 om 14:06 schreef Tom:

Neent. Als we voor iedereen in't gezin in 1 keer helmen moeten komen kunnen we de rest van de maand op ons kin kloppen qua eten denk ik. :S

Om te reageren moet je ingelogd zijn...