#tienmaander

Het kind werd 10 maanden. Heus waar.
Gelukkig blijft ze van gestalte nog wat mini, anders zou ze toch al gevaarlijk dicht bij de grens komen van 'boeleke af'.
Met haar 7kg150 en 67,5cm blijven we rustig in de babykleedjes zitten. Maat 68 past haar nog perfect! En in de draagdoek voelt ge dat amper zitten!


Ik vind Mitte een fijn kind. Ze lust veel en eet flink, ze slaapt goed (het 's avonds inslapen en het extreem vroege ochtendgloren buiten beschouwing gelaten), ze lacht, ze groeit, ze speelt.

Mitte is een kleine babbelkous. Klanken nabootsen is een favoriete bezigheid. Héél tof als ge twee zussen en een broer hebt die u met plezier vanalles laten "zeggen".

Van een stationair kind is ook al geen sprake meer. Van buiklig naar knietjes naar poep zitten.
Kruipen lukt haar ook. Ze kan het en legt hele eindjes af.
Aan racekruipen daarentegen is ze nog niet toe. Volgens mij beseft ze nog niet goed dat ze kán kruipen.

't Is dus een kwestie van haar speelomgeving kleinerommelvrij te houden. (Met drie andere kinderen in huis is dat toch een ware uitdaging!) Het kind is immers vingervlug en weet haar mondje al te goed te vinden.


Dat jongste dropke van ons kan ook zo schoon spelen. Ze heeft daar niemand voor nodig! Al is 't toch plezanter om iemand in 't oog te hebben dan helemaal alleen te zitten spelen. Maar kijk, dat is dan weer een voordeel van een groot gezin. De kans dat er niemand in de Mittebuurt is, is klein.

Voor de volhouders is er nog een filmke van de #tienmaander. Een vijf ellenlange minuten waarin niks spectaculairs gebeurt, maar ik kreeg het niet over mijn hart om er hard in te snoeien. Over een jaar of tien wil ik de volledige versie zien en geen ingekorte... gok ik. ;)


Schoon filmke van een schoon kind...

Om te reageren moet je ingelogd zijn...