9 maanden Mitte

8-8-'10... da's verdorie al 9 maanden geleden!

Ik word er niet goed van als ik eraan denk hoe snel de tijd wel gaat.
Mijn klein boeleke is eigenlijk al helemaal zo klein nimeer.

Dat kind zit recht, draait alle kanten op, trekt zich op, geeft kusjes, doet handjes draaien, eet bokes,... Plat kunt ge dat nog bezwaarlijk noemen.

Sinds ze zich vorige week begon recht te trekken aan de rand van de box, hebben we de bodem van dat spel maar wat naar beneden gelaten.


Ook op slaapvlak zijn er wat veranderingen doorgevoerd. Mitte haar bedje is verhuisd naar Klaas zijn kamer. Klaas heeft de grootste kinderkamer en moet dus delen met zijn zus. De twee andere zussen hebben een aparte kamer een verdiepke hoger. Op termijn maken we daar ook voor Mitte een kamertje extra. Voor nu kreeg ze groen licht van haar broer om de kamer daar te vullen.

Halverwege de nacht (omstreeks 01u30) verhuist Mitte naar ons bed. Na haar nachtvoeding, blijft ze gewoon bij ons liggen. Tegen de tijd dat Mitte klaar is, slaap ik alweer. Met wat geluk slapen we ook weer verder tot iets voor zeven uur.

Het inslapen zélf, loopt niet altijd van een leien dakje. Ze durft hier al wel eens het kot op stelten te zetten.
Na een half uurtje slapen alweer wakker zijn en vanalles willen zolang het niet bedgerelateerd is. Zo is ze dan, ja.

Toen we eergisterenavond besloten dat we ze écht niet elke avond op de arm gaan nemen, liet ze haar ongenoegen blijken door een uur aan een stuk te krijsen. Na een uurtje longen testen, viel ze in slaap in haar hangmatje.
De verhuis naar boven verliep probleemloos. En wat meer is... ze sliep voor 't eerst door!
Om 5u50 werd ze pas weer wakker.
Voorlopig catalogiseer ik dat onder "toevalstreffer", al hoop ik dat ze er zo stilaan toch mee weg gaat zijn. 9 maanden nachtvoedingen en gefriemel in bed, ge voelt dat!

En dat eten... ineens lukt het!
We gaven ze een maand aan een stuk fruitpap omdat ik vond dat ze te weinig fruit binnenkreeg én omdat ik niet altijd de tijd en goesting had om ze met haar eten te laten "knoeien". Maar zie, ze eet weer fruit uit 't vuistje.

Plots lust ze ook patatten. Patatten én spaghetti! Geen rijst nee, dat is haar ding nog niet.
Eigenlijk wil dat zoveel zeggen als "ze eet met de pot mee." Niks door de mixer, gewoon fijngesneden of wat geprakt in haar bordje. Handig!

Ook bokes! Gewoon uit 't vuistje. En smaken dat dat doet!


Elke keer weer verschiet ik ervan hoe vlot dat eten hier gaat. Op geen 3 maanden tijd van volledige borstvoeding naar 'volledig' met de pot mee-eten.
Het moet natuurlijk nog kleinkindvriendelijk eten zijn. Met chili con carne kunt ge ze uiteraard nog geen plezier doen. Buiten een stukje vis, een stukje kip of het beetje gehakt uit de spaghettisaus heeft het kind ook nog geen vlees gegeten. Maar dat levert over 't algemeen geen problemen bij het 'samen eten'.

Verder blijft Mitte een borstkindje. 's Morgens bij het wakker worden, in de voormiddag om een dutje te kunnen doen, 's middags na haar bokes, soms om 16u na het fruit en 's avonds voor ze haar bedje ingaat.
Nog één nachtvoeding... al liet ze die de voorbije twee nachten voor wat ze waren.Op 13/05/2011 om 08:55 schreef Kim:

Flinke Mitte!! Tof als ze zo flink eten.

Als die nummer 2 hier een goede eter zou blijken te zijn, ga ik ogen trekken, man!! Hoewel ik denk liever een slechte eter dan een slechte slaper te hebben...

Om te reageren moet je ingelogd zijn...