"Niet met uw handen in uw bord!"

Sja... Wij leren ons kinderen eten mét hun handen om ze het achteraf weer af te leren. ;)

Ondertussen is Mitte ook alweer efkes de 6 maanden gepasseerd. 6 maanden exclusieve borstvoeding met tegen 't einde van die 6 maanden hier en daar al eens een proeverke van 't één of 't ander. Een paar schepjes soep konden er al vlotjes in bijvoorbeeld.
Korstjes brood sabbelen lukte ook al snel.


Sinds twee weken probeer ik ze wat meer te laten wennen aan het eten uit haar vuistjes. En serieus, na twee weken begint het eindelijk wat te lukken.
Die poepkes van 't brood reserveren we voor Mitte. Vakkundig sabbelt onze tandenloze mie ze helemaal af. Er schiet meestal enkel nog de houvast uit haar vuistje over. Koekjes lukken ook vrij aardig.
Fruit en groenten -het belangrijkste uiteraard- lukten niet echt. Ik dacht serieus dat ik voor dit kind papkes ging moeten mixen.

Het lijkt er trouwens op dat dat kleinste varkske véél kieskeuriger is dan onze nummer drie, onze alleseter, ons zwijntje, ons Trijntje.
Tot hiertoe moest ge bij Mitte niet afkomen met eender wat. Als ze het niet wil of niet lust (voor zover een beginnende proever al lust), dan kokhalst ze er eens deftig op en krijgt ge terug wat ge haar gaf mét een kwak ingedikte melk!

Maar kijk, sinds vandaag zijn we weer een stapke verder.
Peren gingen moeiteloos binnen. Achteraf zelfs nog een stukje vitabis!
En vanavond proefde ze flink van de spinaziepuree die op tafel stond. Ze vond het zelfs lekker!Dat lijkt me toch zoiets aardigs, Rapley... Maar ook een zaak van geduld en bij ons van 'op de kribbe zien ze dat verre van zitten...'

ik krijg daar ook wat van van dat mixen :)
en ok af en toe verslikt er zich al eens eentje, maar ze hebben snel door hoe het allemaal werkt hé

Om te reageren moet je ingelogd zijn...