Klaas naar de kleuterklas

Maandag 14 februari '11 was de dag dat Klaas de overstap maakte van de peuterklas naar de kleuterklas.
Ongeveer één jaar nadat hij naar de peuterklas ging.

Om half elf werden we op school verwacht. Trijn bracht de dag voor de gelegenheid bij de mémé door, Mitte ging met ons mee.

Samen met juf Rina brachten de peutertjes eerst Noor naar juf Lotte.


Daarna was het Klaas die afgeleverd werd in zijn nieuwe kleuterklas.


Juf Rina nam afscheid van Klaas waarna hij een plaatske in de kring kreeg naast Fien.


Dat het gegeven 'nieuwe klas' toch wat spannend was voor Klaas, bleek al snel. Een handje geven aan het kindje waar hij naast stond om zo naar de tafel te gaan, was een stapje te ver. De kleuters voerden algauw een wissel in waardoor er een meisje naast hem stond waar hij wel een handje aan wilde geven. Handig toch, zo'n kleuterbende die probleemoplossend te werk gaat. ;)

Naast Fien zitten was blijkbaar niet zo'n must voor Klaas. Hij zat algauw tussen twee andere kindjes zonder daar problemen rond te maken. En 't moet zijn dat hij honger had! Die rijstkoek met siroop en dat fruit gingen maar al te vlotjes binnen!Vervolgens was het buitenspeeltijd. Sloefjes op de stoeltjes, jassen aan, evenals mutsen en sjaals.
Al was Klaas niet echt overtuigd. Hij dacht dat hij nog binnen mocht spelen. Al die nieuwe dingen, moest hij die nu echt gewoon laten voor wat ze waren?


Terug binnengekomen, mochten alle kleuters een schortje aandoen om te schilderen. En ja, ook daar moest Klaas toch even zijn verwachtingen bijstellen. Meneer dacht trouwens dat hij -zoals de grootste kleuters- mocht schilderen met drie kleuren! Dat sloeg toch dik tegen dat hij enkel rode verf kreeg.
Enfin, het crisiske was snel bezworen. Hij heeft daarna nog flink geschilderd hoor.


Na het schilderen restte hem enkel nog het luisteren naar het sprookje dat juf vertelde in de kring. Onze kleine meneer luisterde met veel aandacht naar de Kikkerprins.

Zijn eerste dag kleuterklas verliep dan niet zonder tegenwerking, de dagen erna verliepen eens zo vlot. De spanning zal eraf geweest zijn. ;)

Voila, twee kleuters bij juf Inge vanaf nu!

Om te reageren moet je ingelogd zijn...