Fietsen

We fietsen eigenlijk veel te weinig met onze kinderen. Toegegeven, met een vers boeleke in huis en net verhuisd en wat verbouwingskes erbij leent de tijd zich er niet altijd toe, maar ongeacht: we doen het te weinig. En ze hier gewoon op't voetpad laten fietsen doet ge ook niet, wonende aan een drukke doorgangsweg. Ze moeten dus altijd "wat verder" om te kunnen fietsen. En vermits ze nog te klein zijn, moet dat onder toezicht. Sja.

Klaas wou al lang nog eens gaan fietsen, en dit weekend heb 'k er dan maar efkes tijd voor gemaakt. Vader en zoon dus de straat op om een toerke te gaan fietsen in de wijk hierachter. Klaas op de fiets, en ik te voet.

Ik zeg: fiets, maar ik bedoel eigenlijk loopfiets. Trijn had namelijk van haar Peter & Meter (en ook wat van ons) een loopfietske van Like-a-Bike. Zoeentje:

Maar vermits het voor Trijn nog te groot is (ze kan niet eens met haar voeten van de grond als ze op het zadel zit), snort Klaas er nu mee in huis rond.

En nu wou hij er dus buiten mee fietsen. En zo geschiedde.


We hebben best een hele toer afgelegd: door 't Schelkenshof (inclusief zijstraatjes), de Broddestraat overgestoken, dan door de verbindingspadjes naar de kruidenwijk (Melisselaan, Bieslooklaan en de Kamillelaan). Tussen de Bieslooklaan en de Kamillelaan kwamen we voorbij een stukje bos, en meneer vroeg zich af of daar wolven zat. Vraag me niet hoe hij er aan kwam, maar toen ik voorstelde om eens effe te gaan zien (van het padje dus) sloeg de angst hem om zijn hartje. We hebben het daar maar bij gelaten dan... :)


Van de Kamillelaan zijn we dan via de Broddestraat en terug het Schelkenshof (zonder zijstraatjes deze keer) weer naar huis gefietst. Ik heb nog voorgesteld om tot bij Moeke Sonja te rijden om de fiets te laten zien, maar dat wou hij niet. Al in al: een goeie fietslooptocht voor onze Klazeman.


't Was relatief mooi weer, en we hebben alletwee van de fietstocht genoten. Volgende keer eens met de gewone fiets doen, en we zullen eens zien of ik 'm deze zomer kan leren fietsen... ;)

dat fietsen zal vanzelf gaan na dat geloopfiets :)
hier was dat toch het geval
weer een mooie fotoreeks met een knappe zoon!!

Om te reageren moet je ingelogd zijn...