Peter- en meterfeest

Naar -ondertussen- goeie gewoonte organiseren wij in 't begin van 't jaar een peter- en meterfeest. Hier thuis. Voor alle peters, meters en hun gevolg.
Geen enkele meter of peter behoort tot onze familie. Onze kinderen kunnen hen dus niet op één of ander familiefeest een gelukkig jaar wensen.

Het peter- en meterfeest van 2011 dateert van 8 januari alweer.
Door drukte en vergetelheid verschijnt er nu pas een verslagje.

Dit jaar vierden we voor de eerste keer met een compleet aantal meters en peters. Als we de planning volgen, zullen er namelijk geen peters of meters meer bij komen.
Onszelf meegeteld, geraken we voorlopig tot 15 volwassenen en 15 kinderen. Het ziet er trouwens niet naar uit dat het daarbij zal blijven.
We twijfelden deze keer tussen thuis feesten of een zaaltje huren.

Maar het werd thuis. En gelukkig maar, bleek achteraf. Het scheelde niet veel of we hadden de boel afgeblazen.
Mitte en Trijn hadden koorts. Ouders met kinderen werden verwittigd en konden kiezen om hun kroost al dan niet thuis te laten.
De dag zelf had enkel Mitte nog koorts. Trijn was er wonderbaarlijk reeds vanaf!

Zo liep ons huis den 8ste toch aardig vol. 13 volwassenen en 10 kinderen, dat is ook al een boel hoor. ;)


Fien 'las' die dag voor 't eerst een nieuwjaarsbrief voor haar meter en peter. Niet dat ze dat zo tof vond, ze had liever onder mijn kleren weggekropen dan 'm duidelijk op te zeggen. Maar kom, 't idee was er.


Origineel stond de tekst op het lampje dat Fien meebracht van 't school. Voor meter en peter schreven we de tekst op een briefje dat Fien haar peter- en metercadeaus mocht vergezellen.
Want ja. Onze kindjes maakten een cadeautje voor hun meter en peter. Het idee is dat ze een cadeau geven dat van henzelf komt. Niet van ons. (Al beperkt hun rol zich voorlopig tot het uitvoerende deel.)
Dit jaar tekenden de drie oudsten iets op doek.
Kindjes die nog niet zelf iets kunnen maken, geven hier traditiegetrouw 't eerste nieuwjaar een stukje servies waar 'meter' of 'peter' op staat. Mitte was dit jaar de laatste die dat mocht geven.


Meter en peter krijgen van hun petekind ook een foto voor in het fotokadertje. Spijtig dat het daar wat misliep dit jaar. Miscommunicatie met de fotograaf (inventaris en gewijzigde openingsuren) in 't dorp zorgde ervoor dat we de afgdrukte foto's niet tijdig in huis hadden. En omdat er sommige meters en peters curieus waren naar de foto's van de andere (pete)kinderen, laat ik ze hier graag nog eens zien.Na de cadeautjestijd, was het etenstijd.
We voorzagen voor de hele bende soep. Groene of rode.


Verder speelden we frituur Adriaenssen.
2 friteuses, hopen frieten, curryworsten, bitterballen, kaaskroketten en sauskes, échte frietbakskes voor de kindjes en zakskes voor de groten en uiteraard frietvorkskes!


Het was een hoop volk.
Het was gezellig!
Het paste in ons huis.
En wat zijn we content met onze peters en meters!

Wat een prachtig verslag en wat een mooie, ontroerende foto van die Grote Fien met applaudiserende meter en peter.
Ook wij (4 van de 6 uitheemse peter en meters) geven hier een Peter en Meterfeestje, al is dat met de verjaardag en niet met nieuwjaar (we verjaren hier allemaal vlak achter elkaar...heeft z'n voor en nadelen).

Dat het wederzijds is! ;-)

Om te reageren moet je ingelogd zijn...