Sinterklaas

Sinterklaas passeerde hier! En ook Zwarte Piet ja...
Die laatste deed onze kindjes immers flink schrikken zo 's avonds, nog voor het schoentjes zetten.
Hij wierp een hand koekjes naar binnen en bonkte op het raam.
Fien, Klaas en Trijn stonden aan 't einde van de mat (waar de meeste koekjes beland waren) met grote ogen en open mondjes te kijken. Kíjken hé! Naar koekjes!!
"Wie was dat? Wie klopte er zo?" klonk het.

Na een geruststellend woord gooiden ze zich op de letterkoekjes.
Van spanning propte Klaas zijn mondje vól koekjes. Al besefte hij snel dat zijn mond nog niet groot genoeg was voor de inhoud die hij wilde herbergen. Een deel werd dus terug verdeeld over handjes en mond. Het handjesdeel heb ik voor hem maar aangepakt en weggegooid.
Ons ventje was werkelijk aandoenlijk toen hij spontaan toegaf: "Ik had teveel koekjes in mijn mond gestoken, hé moeke." Alsof hij dat niet helemaal bewust deed.

Pyjama's werden aangedaan en schoentjes werden gezet.
Trijn kon het allemaal niet zo goed vatten, al deed ze wel flink mee! Oorspronkelijk dacht ze echter dat we weg zouden gaan en zij wou wel "mee".

Pekes (wortels zo u wil), rapen en suikerklontjes voor het paard, een pintje voor zwarte piet. Dat was wat de heilige drievuldigheid kon krijgen in ons huisje.
Tekeningen niet meer... die hadden ze (= de kinderen) eerder op de week al laten inruilen voor een chocolade cent en een boek over Sinterklaas.


Met de nodige spanning kropen ze hun bedje in. Klaas vond het écht heel spannend en kwam een halve trap naar beneden gelopen om samen met mij en Trijn verder te stappen. Kijken door het raam aan de trap of hij nog niemand kon zien buiten... Nee moeke! Véél te spannend. ;) Zelfs alleen naar 't wc gaan, was er niet bij.
Ik heb ze niet meer gehoord die avond!

De Sint bracht elk kind 2 cadeautjes. In de gezamenlijke pot vonden ze een doos kapla's, een poppenbuggy en een hoop boeken én... potloden uiteraard!
Het hoeft uiteraard weinig betoog. De kinderen waren stil en braaf en hebben zich heel de dag geamuseerd.


Tot volgend jaar Sinterklaas!

Om te reageren moet je ingelogd zijn...