Soep

Moeder zorgde deze avond voor ne pot pastinaaksoep (en ander eten, maar dat eten doet niet terzake.)

De oudste drie kregen een kommeke soep in afwachting van de rest van het eten.
Fien doet één hap, zegt "jak!" en schuift haar soep opzij.
Klaas die zijn zus hoorde besluit dat de soep vies is maar er toch van zal eten. Meneer neemt drie happen en bevestigt zijn zus. 't Is ni zo'n lekkere soep. Hij wilt liever soep met échte groentjes, gelijk tomaat.
Trijn lepelt haar kommetje leeg en krijgt een half kommetje extra.
Moeder en vader lusten de soep wel.

En dan moet ge weten dat die twee oudsten de pastinaaksoep niet lustten, maar vijf minuten later wél aan een rauwe ajuin staan te likken die nog op het aanrecht lag!
Begrijpen wie begrijpen kan.

Volgende keer dus ne rauwe ajuin voor Fien en Klaas in plaats van soep. Da's minder werk. ;)

Anna doet niet liever dan kijken als ik eten klaarmaak. Zaterdag was ze in den duik patattenschillen aan het eten...

Ook lekker!

Eergisteren had mijn moeder (om ons werk uit handen te nemen) alvast spaghettisaus gemaakt. Dan moesten we s avonds alleen maar spaghetti koken en saus warmen in de microgolf. We (Jo, Mauro, ik) zitten dus aan tafel. Ik kijk naar die saus en zeg (het was er sneller uit dan ik dacht): "Eikes, hier zitten runderreepjes in." (spaghetti met runderreepjes aan een half-vegetariër voorschotelen, da's geen goed idee, hoe kwam mijn moeder toch op dat idee?). Jo heeft de hele situatie moeten rechttrekken met te zeggen dat het ronde reepjes waren dat ik bedoelde (zo had Mauro het verstaan), maar dat de vleesjes wel lekker waren. Hoe een ouder dus ook niet altijd alles eet ...

Om te reageren moet je ingelogd zijn...