Kaka, in't bad

Gisterenavond zette ik de kindjes nog effe in bad voor het slapengaan. Fien was wat ziekjes, en die lag al in bed. Een ideaal moment om Klaas en Trijn samen in bad te zetten, elks in een Tubtrug. Die passen namelijk per twee in onze douchecabine. :)

Ze zaten er goed en wel in, en Klaas zegt lakoniek tegen Trijn: "geen kaka doen in't bad hé!". Trijn is namelijk een notoire badkakker: 1 op de 2 keren dat we ze in een badje zetten durft ze wel eens kaka doen. :) Ze vindt dat zelf niet plezant, en als ze kaka gedaan heeft in bad gaat dat gepaard met de nodige jammerkreten en huilbuien.

Maar goed: gisteren was er nog niks gebeurd, en met dat Klaas over kaka in't bad begint, slaagt de stress toe bij Trijn. Ik veronderstel dat ze ofwel een beetje pipi moest doen (of al gedaan had), en/of dat de angst dat ze het bad ging volkakken toesloeg. Resultaat: rechtop in bad en jammeren om eruit te komen.

Ik dacht: ik zet ze effe op het potje, en dan kunnen we nog alle richtingen uit. Doet ze geen kaka/pipi, dan komt er niks en kan ze terug in bad. Doet ze't wel, dan is't eruit en kan ze ook terug in bad.


Ik had dus niet gerekend op de derde mogelijkheid: er komt niks, maar Trijn wil niet meer in bad. En die had ik dus aan mijn been.

Long story short: Trijn is niet meer in't bad gegaan. Na een paar keer vragen of ze er terug inwou, met telkens gejammer als antwoord, heb ik het maar opgegeven en ze gewoon haar pijama aangedaan. Ze tegen haar zin in bad steken: dat heeft ook weinig zin. Eens benieuwd wat het de volgende keer gaat geven...

Opt potje zitten is zo leuk.... Zoé is zo droog geworden, met pippi doen op het potje voor het bad gaan.

Om te reageren moet je ingelogd zijn...