Lange middag

Sinds 't begin van't jaar doet ons Fien 2 "lange dagen" op't school. Maandag is er een halve dag, woensdag ook, en de andere dagen zijn lange dagen. Daarvan gaat doet ze er dus 2 volledig mee, en vrijdag komt ze na de middag mee naar huis. Ze slaapt al een tijdje niet meer 's middags, en ze wou graag blijven eten en zo. Vorig jaar waren we er al mee begonnen, en waren het niet om praktische redenen, ze zou alle 3 de lange dagen kunnen gaan.

Klaas daarentegen doet nog steeds halve dagen. Sinds kort mag hij op de lange dagen ook mee bokes blijven eten in de klas en dan gaat Katrien 'm halen na't eten. Dat is iets gemakkelijker qua organisatie (kindjes met volle maag zijn namelijk iets energieker dan kindjes met een lege maag).

Deze week hebben we geprobeerd om ook Klaas lange dagen te laten doen. Op dinsdag en donderdag dus.
't Was niet echt een succes te noemen, eigenlijk.

Dinsdag was ik te laat op school (file van Duffel naar Lier, man, niet te doen!), en dus stonden onze twee pagadders al gepakt en gezakt aan de poort van de kleuterspeelplaats, bijna klaar om naar de naopvang te vertrekken. Van de dienstdoende juf hoorde ik dat Klaas goed had geslapen, tot helemaal op't einde van de schooldag (veel is dat niet: ze slapen van pak kwart voor twee uur tot tien na drie). Klaas zelf was er niet zo over te spreken, en wou eigenlijk vandaag niet terug een lange dag blijven.

Vandaag was ik echter op tijd (ha!) en ik vond een diep slapend Klaasje op het bedje in de klas (er was nog een ander kindje dat nog sliep, maar de andere peuters waren wakker). Het bleek geen sinecure om meneer wakker te krijgen: hij zat echt ver in dromenland. Uiteindelijk heb ik 'm half slapend aangekleed (waarbij hij zich een paar keer terug al "slapend" op de bank neervlijde. En dus heb ik 'm ook naar de auto kunnen dragen. Tegen dat we daar aankwamen zat er al iets of wat leven in.

Enfin, het is duidelijk dat de middagdut in de klas niks voor hem is. Te kort, na een te intense dag.
Het "lange dagen" verhaal voor Klaas gaat dus even terug de kast in, en we proberen later nog wel eens opnieuw. Spijtig, want het scheelt een extra rit over en weer naar school en dus wat extra tijd voor Katrien. Maar alleen daarom ons venteke in een systeem duwen wat 'm eigenlijk nog niet past: daar gaan we niet aan meedoen. :)

Om te reageren moet je ingelogd zijn...