Volksdans

Afgelopen zaterdag ging Fien voor 't eerst volksdansen.

't Kind vindt het fantastisch om hierthuis muziekjes op te zetten en uren aan een stuk te dansen en voor de spiegel te paraderen.
Moeder vindt dat echter niet altijd even fantastisch.

Toen ik in de winkel waar Mitte haar geboortelijstje lag briefjes zag liggen van de volksdans én zag staan dat het vanaf 4 jaar is, nam ik dat papierke dus maar mee.
Het werd aan de ijskast gehangen en bleef ongemoeid tot we terug zouden komen van ons verlof. En voila, we zijn terug! Fien mocht dus gaan dansen.

Ongelofelijk hoe haar oogskes glunderden toen we 's morgens nog eens herhaalden dat ze mocht gaan dansen!
We hebben ze wel uit haar hoofd moeten klappen dat "zo'n kleed" (volksdansuniform) kreeg om te dansen. Sjanske dat dat uiteindelijk toch lukte!

En dan!
...sta je daar met je oudste dochter van 4,5 jaar. Geef je ze af aan de dansleiding en zie je hoe je kleine meisje houvast zoekt aan betrouwbare dingen.
Ze is uiterst geconcentreerd en zoekt de hand op van de dansleiding die haar 't eerste aanhaalde.
Ze kijkt, ze danst, ze komt wat tellen te laat. Maar ze doet flink mee. Heel flink zelfs!
Naarmate het uurtje vordert, zie je ze meer genieten. Af en toe komt ze dansend voorbij, roept ze "moeke" en straalt.

> <

Ja, ze gaat volgende keer terug!
Volgende keer zonder mij. Maar wat ben ik content dat ik mocht bewonderen hoe ze wat onwennig, maar heel dapper die nieuwe groep en de nieuwe uitdaging aanging.
Wat wordt mijn oudste meisje al groot!

Voor 't eerst gaf ik trouwens mijn kind af aan een jeugdige leiding en dat voelde best gek. Dat was ongeveer 't laatste perspectief dat ik nog niet had gehad in 't jeugdwerk gok ik. ;)
We staan aan de andere kant van de lijn nu!

wij hebben ook zo een danseresje in huis :)
waarom vind je dat dansen niet altijd even fantastisch?

Dat gevoel van aan de andere kant te staan... hier ook iedere week nog wat bizar aan de lokalen van de chiro. Maar ook zo fijn te zien dat hij er minstens even hard van geniet als zijn ouders ooit gedaan hebben!

Om te reageren moet je ingelogd zijn...