Teken-/knutseltafel

Hoe houdt een mens in godsnaam orde aan een tekentafeltje van de kinderen?
Toegegeven, sinds ze ook knutselen (lees: knippen en plakken) aan deze tafel, is het een ware catastrofe geworden!

><

Laat eens weten hoe dat bij jullie zit?

Uitbreiden van de knutselhoek met een extra of grotere tafel en bijkomende bakjes?
Hey, Bij mij is er een kastje met bakjes... gelijk op school..bakje met scharen, bakje met kleurtjes enzo...Dus ook bakje met papier...En daar moet alles weer in belanden.. Alsook bakje met WC rollen etc... Soms lukt dat en soms helemaal niet! Maar denk ook dat je een beetje zult moeten uitbreiden voor 3 (binnekort 4) kids... Haal je kleuteropleiding weer boven..klasindeling?! Denk soms wel da ik erover ga, maar alst helpt, helpt het en heb ik minder opruimwerk! En daar doen we het toch voor!
Mijn huis lijkt al genoeg op een kleuterklas. Dus zoek ik een gulden middenweg. 't Mag ordelijk zijn, maar aub geen school hierthuis. :) Moeilijke oefening dus.
Wij hebben 'vaste' tekentafel. Bij ons wordt de salontafel gebruikt om op te tekenen en knippen: http://mammiesarah.wordpress.com/2010/10/06/al-het-speelgoed-op-zijn-plaats/ en na het spelen ruimen we dat samen op.
Knutselen, knippen en plakken gebeurt hier gewoon aan de keukentafel. Zin om te knutselen: alles uit de schuif en op tafel. Genoeg gekleurd: alles opruimen en terug in de kast. Zo'n tafeltje zou hier idd alleen maar chaos geven... en ook zo'n schone kleurkes op de muur ;)

onder ons tekentafeltje staat er een snipperdoos. Was erg handig tijdens de eerste knipfase, toen onze oudste elk papiertje enthousiast verknipte. Ze moest daarna alle snippers in die doos leggen, vond ze nog leuk ook.

Hier staan de IKEA torens, die met die gekleurde bakken, 1 met papier, 1 met krijtjes en potloden .... en al de rest zit in mama's kast, gewoon even vragen, ik tover een schaar of ander knutselgerief boven, in een bakje ... knutselen klaar, alles terug int bakje en kast opslot. En in de living staat een tafelke, dat buiten een boeket plastieke playskool bloemen, altijd leeg 'moet zijn, zodat wie wil kan knutselen, puzzelen.

Altijd zijn ding kan doen, zonder eerst de rommel van een ander te moeten opkuisen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn...