Anderhalf!

Jepla! Anderhalf jaar is ons jongste dochter sinds 25 juli jongstleden.
En met haar anderhalf jaar is het al een behoorlijk bieke geworden!

Moeke maakte een nieuwe slaapzak


Dat zelfstandig eten gaat zéér vlotjes ondertussen. En met het bavetje onder haar bordje blijft het gesmos aardig binnen de perken.
Een glas of beker wordt nu ook volledig zelfstandig gemanipuleerd zonder dat moeder schrik heeft dat de helft van de inhoud op de grond/op de tafel/over het kind belandt. Neenee, 't is van lepel neerleggen, beker nemen, drinken, beker terug op tafel zetten, verder eten.
En onvoorziene smospartijen met drinken gebeuren uiteraard nog wel. Enkel bij drie kinderen nu ipv bij twee.

Er zijn ook vorderingen waarvoor we minder staan te applaudisseren. Zo kruipt Trijn bijvoorbeeld zonder blikken of blozen vlotjes de trap op naar boven. Ze volgt broer en zus tevens naar de speeltoren buiten in den hof. Tot daar valt dat nogal mee, maar mijn hart krimpt toch telkens een beetje als ik ze het houten laddertje (géén trapje!) op zie kruipen.
Daarboven staat ze dan wat te draaien en mee te spelen. Niks ergs natuurlijk. Toch... dat kind is anderhalf!! En kinderen van anderhalf verliezen hun evenwicht nogal eens. Ze zou begot rap beneden liggen langs het "trapgat". Ze moet zich maar eens mistrappen of een stootje krijgen van een ander kind.
Onze durfal heeft trouwens ook nog niet genoeg gewicht in de schaal te leggen om zelfstandig langs de afrijs (glijbaan) naar beneden te komen. Misschien moeten we ze een pond lood in haar broek steken zodat ze er niet naast zou slagen tijdens het glijden.
Kortom, ik zou het niet erg vinden als het kind wat banger zou zijn aangelegd. Helaas... vrees en een derde kind... past dat in dezelfde zin?

Verder kunnen we ook concluderen dat Trijn serieus aan 't groeien is.
Op 17,5 maanden werd Trijn nog eens gewogen en gemeten waarbij we uitkwamen bij 9kg640 en 75cm. Het kleine geraakt er zo stilaan af!

Trijn speelt


Andere opvallendheden zijn ...
- de dwingende papaklanken die ze produceert. De mens moet maar uit 't zicht verdwijnen en hij wordt stante pede teruggeroepen door het vaderskind. Ook als ze een deur hoort toeslaan, denkt ze dat haar vader dra zal verschijnen.
- haar voorliefde voor het spelen met poppen. Ze is een échte poppenmoeder! Popjes krijgen een tutje, een dekentje, worden geknuffeld. Allemaal om ter schattigst.
- het venijnige trekje dat bij haar verdedigingsstijl hoort. Ze laat zich niet kisten door broer en/of zus. Klaas krijgt al wel eens een knauw in zijn arm, Fien een neep.
- haar gegil en uiting van onenigheid met (vooral) moeder. Ik heb ze er al voor gestraft! Als het kleine ding iets niet mag en 't is niet naar haar goesting, sjot en slaagt ze om zich heen, ze pitst, gooit zich op de grond en gilt, gilt en gilt harder. Als ze moeder pijn doet of uitdagend blijft gillen, mag ze daar al eens voor afkoelen uit het zicht.
- haar hoog knuffelgehalte. Ze houdt zo van een knuffel tussen 't spelen door. Dan komt ze even bijtanken bij één van de ouders voor een momentje. Daarna kan ze alweer verder met spelen.
- haar na-aapgedrag. Ze danst samen met Fien en Klaas op de tonen van Kapitein Winokio door het huis. Ze zet haar hand onder haar hoofd als iemand anders aan tafel dat ook doet. Ze neemt haar tasje vast met één hand als ze ook moeder dat ziet doen. Enzoverder!

Trijn speelt


Eentje met karakter! Ik zeg het u. :)
en zo ineens is ze heel groot, een echte dame!
klaar om nr 4 te verzorgen ;-)
heel mooie foto's, alweer :)
Ik kan er niet van over als ik naar de foto's kijk, maar ze is echt ineens veel groter geworden precies! Een mooi dametje!
Op 30/07/2010 om 22:35 schreef Leen:
Lieve Trijn,
Ook via deze weg nog een gelukkige anderhalvejaardag gewenst! Je bent echt heel groot aan het worden, wat een verschil met enkele maanden geleden!
Binnenkort kunnen we elkander weer wat beter leren kennen... Ik kijk er in elk geval heel erg naar uit!
Hier alvast 3dikke zoenen en een berg knuffeltjes
Leen
Om te reageren moet je ingelogd zijn...