Ze groeit!

Overmorgen wordt ons jongste mieke 17 maanden.
Ze leerde de afgelopen weekjes enorm veel bij!

Het begon met stappen. Een beetje later at ze helemaal zelf, alleen. Nog wat later dronk ze netjes van een beker. We wachten enkel nog op volzinnen. (Wijzen en geluiden, da's haar taal voorlopig. ;) )

Dat stappen, daar schreven we al een berichtje over.
Dat eten, dat kwam omdat madam véél te ongeduldig is als het op eten aankomt. Moeder vond dat de dochter 't dan zelf maar moest doen. Dat zorgt voor minder gebrul aan tafel. Er kan weer rustig opgeschept en vlees gesneden worden voor de andere kinderen zonder dat de jongste met een lepel in mijn zij port.

Het drinken uit een beker volgde spontaan. Uit een tasje lukt het echter nog niet zo vlot. Ze heeft immers de neiging om het ding in 't rond te schudden zoals een tuitbeker. Een beker zonder oortjes daarentegen wordt vlotjes en feilloos gehanteerd.

Echter... ze wordt wat groter, maar ze zorgt ook voor wat meer kuiswerk. Een bavet mag absoluut niet vergeten worden, de dweil en het keukenpapier kan best niet te ver staan. Zo zonder hond in huis, moet moeder zelf het opkuiswerk doen uiteraard.

Voorts van de rest stesselt onze kleine meid gezwind achter grote broer en zus aan, doet ze alles na wat zij doen. Ze gaat zelfs op 't potje zitten als er een grootje op 't wc zit. Ze wil ook een papiertje om door te spoelen!
Ze duwt het keukentrapje tot tegen het aanrecht en kruipt erop om te zien wat er daarboven te beleven valt.

Oh! En had ik al verteld dat dat kind haar neus kan snuiten?!

Voorts van de rest blijft het ne charmeur, een zwijntje en een eigenzinnig bezeke!
Op 24/06/2010 om 21:57 schreef nele:
haar neus kan snuiten??
en zelf eten, dat vind ik al ontzettend handig zonder grote zus of broer, dus ja, daar kan ik me iets bij voorstellen :-)
Thank you very much for such amazing ideas!!! I'll be your follower, lots of interesting stuff here.
Om te reageren moet je ingelogd zijn...