Trijn - eerste tekening

Kim vroeg overlaatst ergens in de commentaren of we Trijn al eens hadden laten "tekenen" of zoiets.

Toen hadden we dat nog niet gedaan. Maar ze had wel mijn frank doen vallen. Bij de andere twee hadden we dat inderdaad wel eens geprobeerd kort voor ze één jaar werden.
Bij Trijn had ik daar nog niet aan gedacht omdat ze toch nog klein was. Het gevoel van "oh kom, we zullen ze eens laten tekenen" was er nog niet geweest. En terecht zo bleek. Trijn bakte er niks van! Ze wist begot niet wat ze nu met die krijtjes moest aanvangen.
Ons jongste maakte auto's van de krijtjes en deed ze over en weer "vroemen". Wat gekleurde krasjes op het blad door onbewust krijt-papiercontact tot gevolg. Niks wat je een eerste tekening kon noemen.

Maar kijk! Vandaag, dik drie weken na Trijn haar eerste poging, wou Fien graag tekenen en liet ik de andere twee kinderen rustig meedoen. Elk een blad papier en tekengerief.
En ja hoor! Deze keer lukte het Trijn wel! Alsof ze nog nooit iets anders gedaan had, krabbelde ze haar blad mooi vol. Ze vond het zelfs plezant. ;)

72157623366430712


Ze heeft op die korte tijd toch weer veel bijgeleerd en zo kunnen ze vanaf nu gewoon met z'n drietjes aan tafel om te tekenen.
goed idee! ik ga ook wasco's gaan kopen!
Knap! Ik kocht vorige week kleurpotloodjes, maar Anna lijkt niet door te hebben wat je daar precies mee kan doen. Zelfs niet als ik het voordeed.
Om te reageren moet je ingelogd zijn...