Schoenen

Fien en Klaas zijn uit hun zomerschoenen gegroeid. Niet te doen hoe hard die gastjes groeien!!
De helft van 't verlof hebben ze op hun sandaaltjes rondgelopen als ze niet op blote voeten liepen. Maar met 't nieuwe schooljaar in 't vooruitzicht moesten er toch maar eens schoenen gekocht worden.

Deze namiddag, na de middagdutjes der drie kinderen en een borstvoedingsmomentje voor de jongste, wc-bezoekje van de twee oudsten en rechttrekken der kleren, trok ik samen met Fien, Klaas en Trijn richting Van Loock.

We trokken een nummertje en zetten ons te wachten. Een nummertje, jawel, dat is daar een groot gedoe.
Nummer 90 hadden we en ze waren bezig met nummer 83. Nog behoorlijk wat wachtenden voor ons. Allemaal moeders met kinderen die nieuwe schoenen kregen voor 't nieuwe schooljaar. Niet één kind (ik ook niet hé), maar drie - vier tegelijkertijd. Dat verhoogt de wachttijd wel.
Om een lang verhaal kort te maken; na 15 minuten verscheen nummer 84. De mevrouw naast ons zat er al drie kwartier en had nog maar 2 nummerkes zien passeren. Ik heb gewoon mijn boeltje gepakt en ben er vanonder getrokken.

Thuisgekomen om 17u en een beetje, bleek Tom reeds thuis te zijn(eerder uitzondering dan regel! maar die 12u werken gisteren bleken toch genoeg om vandaag wat vroeger te stoppen). Bij de woorden "Oh kijk! Onze papa is al thuis!" reageerde Fien "Da's precies toverij!"
We teenden dan nog maar eventjes naar het "filiaal van de hel" om schoentjes te versieren. In de Vollebergh kids vonden we al gauw onze gading. Niks teveel tralala, gewone schoenen van goei kwaliteit.
Voor de twee oudsten een nieuw paar schoenen en voor Fien ook nog Birkenstocksandaaltjes.
Lap, veel geld kwijt dus. En we moeten nog sloefkes kopen ook. Eén paar voor Klaas en twee paar voor Fien (één paar voor thuis en één paar voor 't school).
Ons juffie kreeg nog een mooie nieuwe trui en zo zal ze dan aan haar schooljaar kunnen beginnen.

Had ik al gezegd dat ons kinderen op grote voet leven? Klaas is op één seizoen twee of drie schoenmaten vooruit geschoten. Dat manneke heeft begot ne 25!! Fien laat haar 25ske nu uit en draagt een 26. 't Zullen Guetensgenen zijn, de Adri's hebben immers niet zo'n overzetboten. ;)

Maat 25 is inderdaad groot! :) Nora (bijna 3) zit nog maar aan 23.

In begin van de zomer hebben we voor Marie sandaaltjes gekocht die al na 3 weken te klein waren... Ofwel een acute groeistoot van haar voetjes ofwel te klein gekocht.

En ja, schoenen zijn duur eh, zeker als je 2 kinders moet voorzien...
Op 26/08/2009 om 13:23 schreef christine:
Ik heb me voorzien, den 1ste dag van de solden... voor Noah sandalen, beetje té groot...ne 27 maar nu 2 maand later past hij er netjes in.... dus zomer is goe voor groei van voeten...
Had voor Zoé ook al gekocht, voort geval madam ineens zou stappe?? maar nen 21.... madam had toen reeds nen 20! En nu 2 maand later zet ze haar eerste stapjes... binnekort hang ik er ook weer aan.. voor 2 kids schoene en sloefen!
Shopping moet je naartoe gaan op etenstijd... dus na 18u, verkoopsters zijn dan ni altijd nog even vriendelijk maar ik hoef die ni altijd te moeien hebbe! Dan is het er rustig, meeste mensen gaan eten... en ik neem dan lading koek en bokes mee voor de kids... (ni echt pedagogisch maar voor dien éne keer)
Op 30/09/2009 om 22:02 schreef Lizzy (milo):
Oei, durf 't bijna niet te zeggen maar ons Myrthe heeft nu ne 29 en ze is evenoud dan Fien *blush*
Norah (bijna 2) heeft ondertussen een 23.
Voor Myrthe moet ik zo goed als elke 3 maanden nieuwe schoenen kopen omdat ze maar blijft groeien. Vraag mij af waar dat gaan eindigen =\
Om te reageren moet je ingelogd zijn...