Trijn het avondzwijn

Vanaf de eerste dag was Trijn een goeie slaper. Ze werd wakker voor haar voedingen (in 't ziekenhuis moest ze zelfs wakker gemaakt worden!) en nadat haar buikje vol was, sliep ze zonder problemen verder.
Een tweede Fieneke dachten we dus. (Al sliep die vanaf 't begin 's nachts al schoon een uur of zeven in één trek én die sliep door vanaf 9 weken.)

De nachtvoedingen bleven komen. Op zich niet zo'n probleem want die momenten verlopen zeer efficiënt;
Trijn een meterke opschuiven en aanleggen, ondertussen wat verder soezen of zelfs gewoon verder slapen, Trijn een meterke terugschuiven zodat ze in haar eigen bedje verder kan slapen.
De eerste maanden sliep ze vanaf de eerste voeding gewoon verder naast mij. Maar daar kwam een tijd geleden verandering in.
Ze bleef niet graag meer liggen en dus verhuist ze weer naar haar eigen bed.

Overdag is Trijn een klein marmotje. Tussen elke voeding wordt er nog geslapen. In de voormiddag is ze na twee uur weer moe, waarna ze datzelfde aantal uren kan wegslapen. In de namiddag is ze wat langer wakker en is haar slaapje wat korter. Ze gaat zonder morren braaf haar bedje in en binnen de twee minuten is ze vertrokken.

Omdat heel dat slaapgedoe wel heel simpel verliep, dacht madam daar dan toch maar eens een stokske voor te steken.
Sinds ruim een maand hangt ze 's avonds werkelijk het varken uit.
Doodmoe is ze 's avonds maar ze wil niet gaan slapen. Ze zou zo in slaap vallen op de arm, maar Owee!! als ge ze in haar bedje legt. Het kot is te klein dan.
Vanaf dat ze nog maar denkt dat ge gaat weggaan, zet ze daar haar klep open zodat ge bijna niet anders kunt dan te kijken.

Er zijn weinig effectieve methodes om ze stil in slaap te laten vallen.
Al geprobeerd en niet effectief bevonden:
- Om de zoveel tijd gaan sussen en tutje geven
- Laten huilen
- Heel de avond mee rondhobbelen

Al geprobeerd en wat effectiever gebleken:
- draagdoek: nadeel is dat Trijn al wat groot is om ze liggend in de slen te binden. Rechtop gaat ook, maar ze slaapt dan minder goed.
- ernaast gaan liggen: dan valt ze wel in slaap, maar na -tig aantal minuten moet ze toch de kamer nog eens checken en opmerken dat noch vader, noch moeder in het publiek zitten. Gevolg: bleitegem!
- welterustenbad van Weleda: dat ruikt zo lekker. Als zij er niet rustig van wordt, dan ik wel om mijn kalmte te bewaren. ;)

Zo zijn de avonden hier tegenwoordig een ware kwelling. Als Fien en Klaas in bed liggen, zou er normaalgezien wat tijd zijn om nog 't één of 't ander te doen oftewel om bewust niks te doen en te genieten van de "vrije" tijd. Maar nee! Nadat de twee oudsten in bed liggen, komt Trijn haar aandacht opeisen. Als we pech hebben begint ze om 20u al en als we nog meer pech hebben, stopt ze pas om 23u met zagen en neuten en bleiten!

Vanaf dat het in bed leggen dan gelukt is, is ze doorgaans een flinke baby 's nachts. Enkel wakker worden om te eten en om dan verder slapen.

Ik hoop van harte dat het enkel maar een fase is waar we weeral door moeten.
Veel te verwerken 's avonds? Huidhonger? Scheidingsangst? Nieuwsgierig? Als de kat (Fien en Klaas) van huis is (in bed liggen), danst ons Trijn?
Sja...

Ik zal alvast zelf maar gaan slapen, kwestie van de wallen morgenvroeg te kunnen counteren!
Trijn toch!
Bij Marie hadden we ook zo een periode: overdag heel rustig en content maar 's avonds als grote zus in bed lag, had zij haar huiluurtjes. Enige dat een beetje hielp was met haar buik op onze voorarm en zo de living rondlopen, uren aan een stuk. Ik was toen ook superblij als die periode over was en ze samen met Nora in bed ging en we onze avond eindelijk terug voor onszelf hadden. Herkenbaar dus.
Marie was wel nog jonger toen ze zo onrustig was 's avonds.

Tips kan ik jammergenoer niet geven, ik gok dat het 'gewoon' een fase is (inderdaad mss extra huidhonger en indrukken verwerken) maar ik hoop wel voor jullie dat het een kortdurende fase is.
Op 14/08/2009 om 09:00 schreef Anja:
oei oei oei katrien, dat is niet zo fijn.
Ik hoop ook dat dit gewoon een fase is. En ja als ze zo doodmoe zijn, niet willen slapen en blijven krijsen ... dan kan je vaak niet anders dan er toch maar naartoe gaan.
Hier slaapt ze gelukkig 's avonds goed in. Overdag was dat een tijdje geleden moeilijker en hebben we wat concertjes moeten doorstaan. Maar zij valt uiteindelijk wel in slaap, wat dus wel een groot verschil is!
Ze zal waarschijnlijk haarzelf aan het ontdekken zijn zeker? En zonder broer of zus gaat dat misschiennet iets vlotter?
Ik duim dat het snel beter mag gaan hoor!!!!!
Op 14/08/2009 om 10:11 schreef MissMoezie:
Vermoeiend, heel vermoeiend, en frustrerend, want er is nog zoveel werk in huis en je vindt er gewoon geen tijd voor en het werk blijft groeien .. Heel herkenbaar.
Bij ons wisselen ze af: den oudsten heeft een tijdje heel lastig gedaan om te slapen en die blijft nu wakker tot 21.00u en gaat dan redelijk flink slapen (maar wat een uur!) en de jongste ging altijd superflink slapen om 18.30u en sliep dan tot 's morgens, maar nu wordt ze iets later wakker en krijst ze de hele boel bij elkaar.
Gisterenavond zijn we samen gaan wandelen van 20.30u tot 21.30u (zo laat op stap met twee kleine kindjes, wordt duidelijk niet aanvaard door 'de mensen'), de jongste konden we zo van de wandelwagen in bed leggen zonder dat ze wakker werd en de oudste bleef ook flink in zijn bed liggen, want die was goed moe.
Ik hoop dat jullie toch nog iets vinden dat helpt, en dat de periode vlug voorbij is!
Op 14/08/2009 om 14:13 schreef Christine :
Ik had dat met Zoé ook nadat ze 6 maanden werd! Ervoor 'door' slapen maar 6 maanden voorbij en ik had van Jan... Avonden en nachten gebleit! Ook alles geprobeerd... maar ik moest wel die gewoontes zeker een week volhouden vooraleer ze effectief of niet - effectief bevonden werden!? Mijn vriendin had ook nog iets dan... Ik legde Zoé in bed en stond aan de deur en zei de hele tijd... 'Het is tijd om te gaan slapen, slappwel Zoé' In het begin stond ik ernaast en dan steeds verder naar de deur... en steeds zachter zeggen! Nu zeg ik nog steeds tegen Zoé, tijd om te gaan slapen, slaapwel, tot morgenvroeg... is voor mij ook een gewoonte... en dan had ze een doek waar ik eerst nen dag me onder men kleding had gelopen (kwestie van lichaamsgeur door te geven) en daar sliep ze mee.... Tip van de kliniek voor als ze effe alleen moest blijven... Geef er een melkgeurtje aan?
Voor Zoé mocht ook het ni pikdonker zijn! .. En dan spijtig genoeg ging den ene avond/nacht al beter dan den andere... en tegen da ze 10/11 maand was is ze eruit gegroeid... ze kroop dan ook en dan zijn ze wa vemoeider é.
Volhouden en vooral ni druk maken en geen dingen doen waar ge dan al van weet... dan hou ik geen 4 maand elke avond vol (zoals rondlopen...bv)
Groetjes en succes
Om te reageren moet je ingelogd zijn...