Met Trijn naar de kinderarts

Deze namiddag stond er een bezoekje aan de kinderarts op onze agenda.

Trijn heeft -zoals we zelf vermoedden- eczeem aan haar oogleden. Zeer atypisch omdat eczeem meestal voorkomt op andere plaatsen. Knieholtes, polsen, armplooien,... Het was ook bijzonder dat ze dat net op de plaats kreeg waar ze ooievaarsbeet had/heeft.
We moeten geen speciale zalfjes smeren. Cortisone en zelfs een lichte cortisonezalf is niet zo veilig in de buurt van oogjes.
Gewone simpele Calendula Bodycrème van Weleda zoals we al deden.

Trijn


Ze raadde ons -gezien de allergische familietrekjes aan papa zijn kant- wel aan om bij het introduceren van vaste voeding het driedagenschema te gebruiken. Bijvoorbeeld 3 dagen worteltjes, 3 dagen courgette,... Om telkens te kijken of ze ergens op reageert. Blijkt ze te reageren op een bepaald voedingsmiddel, dan wachten we er best enkele weken mee om het dan nog eens te proberen.

Verder werd ons juffrouw nog eens aan de weegschaal en de meetbak onderworpen en werden haar gegevens eens op een groeicurve van Gasthuisberg gezet. Ze volgt mooi haar curve, maar dat wisten we al. En hoe laag ze ook zit op die groeicurve, we hebben weinig om ons zorgen over te maken.
Vandaag zette ze volgende resultaten neer: Ho: 40,5 - Lengte: 59cm - Gewicht: 5kg280 (met hemdje aan) - Leeftijd: 5,5 maand

Een gezond, klein brokje energie in huis dus.
Wat een prachtige oogjes! De eerste telg met blauwe ogen? :)
Om te reageren moet je ingelogd zijn...