Sint Jansfeest

24 juni werd op school het Sint Jansfeest gevierd.

Op dat feest worden de ouders ook uitgenodigd. Papa nam dus een half dagje verlof om mee te gaan. En omdat je drie kleine kinderen nu eenmaal niet in je binnenzak steekt als ze lastig zouden doen, zochten we nog iemand extra om met ons mee te gaan.
Het Pinksterfeest had ons geleerd dat dat geen overbodige luxe is. Als er een Klaasje lastig doet, een Trijntje borst moet krijgen en een Fientje aandacht nodig heeft, dan zijn twee ouders gewoon te weinig.
Oorspronkelijk vonden we niemand die met ons meekon. Woensdag is immers een gewone werkdag. We hadden ons er dus al op voorbereid dat we het alleen zouden beredderen.
Als een godesgeschenk kondigde Greet zich de avond voordien als bereidwillig om mee te gaan met ons. Ze was onverwacht "werkvrij".

Zo had ons Fien haar meter bij de hand om mee spelletjes te spelen op dit midzomerfeest. Voor Greet trouwens een uitgelezen kans om de school eens van binnenuit te bekijken. ;)

Sint Jansfeest 2009


In tegenstelling tot op het vorige jaarfeest, sliep Trijn een hele tijd en was Klaas zijn goedgezinde zelve. Moeke had dus tijd om babbeltjes te slaan, papa om foto's te trekken en ondertussen liepen we gezellig mee met onze spelende kinderen.

Sint Jansfeest 2009 Sint Jansfeest 2009 Sint Jansfeest 2009 Sint Jansfeest 2009


Na de spelletjes werd het Sint Jansvuur aangestoken.

Sint Jansfeest 2009 Sint Jansfeest 2009


Toen het vuur niet te groot meer was, kwamen peuters en kleuters tot bij het vuur en mochten ze hun vuurhannesen (een dennenappel met rood/oranje/gele linten)het vuur in gooien. Fien probeerde de hare verschillende keren tevergeefs te gooien. Helaas, ze heeft nog niet de kracht om vér te gooien. Moeke moest dus een handje helpen.

Sint Jansfeest 2009


Er werden hapjes en drankjes aangedragen en iedereen kon genieten van de grote picknick.

Sint Jansfeest 2009 Sint Jansfeest 2009


Tot slot werd er gedanst rond het vuur onder de begeleiding van enkele muzikale ouders.

Sint Jansfeest 2009 Sint Jansfeest 2009


Wie weet haal ik volgend jaar mijn viool nog eens uit de kast om het Sint Jansorkest te versterken. ;)
Om te reageren moet je ingelogd zijn...