Verlof

Een maand heeft het geduurd vooraleer al onze verloffoto's bewerkt geraakten.
Maar nu dat klaar is, is het tijd om een kort relaas te brengen van onze twee weekjes Frankrijk.

Onze nieuwe, grote auto kwam niet optijd om op reis te vertrekken. De Scenic werd dus getooid met een dakkoffer die we van Jeroen en Lieselot mochten gebruiken.
Trijn mocht op de passagierszetel reizen in haar maxicosi, de andere kinderen elks aan een deurkant vanachter en moeder mocht zich daartussen wringen achterin. Niet de comfortabelste manier van reizen, maar we zijn er geraakt!

Het werd een vakantiehuisje dit jaar op een afgesloten domein. Aan de rand van het domein; het strand.
Voor ons huisje/gelijkvloersappartement hadden de kinderen een heel plak gras om te spelen. Kleine paadjes tussen de grastuintjes en de huizekes waren ideaal terrein om over te sjeezen.

Grasjes


Na een ontbijt waar chocolade broodjes niet aan mochten ontbreken, kon de rest van onze dag starten.
Die chocolade broodjes mochten er volgens Klaas trouwens niet aan ontbreken. In een hik en een flik had hij zijn dagelijks broodje binnen. Bij Fien duurde dat al wel wat langer. Dat ze zich bezighield met het uitpeuteren van de chocolade om de rest van het broodje te laten liggen, kan er natuurlijk wel mee te maken hebben.

Chocolade broodje als ontbijt Chocolade broodje als ontbijt
Chocolade broodje als ontbijt Chocolade broodje als ontbijt


Onze dagen vulden we met spelen aan het strand, middagdutjes, winkelen, uitstapjes,...
In het begin van onze vakantie durfden de kinderen niet in het water. De zee was nogal indrukwekkend en vrij hevig. We moesten dus geen schrik hebben dat ze zouden verdrinken.
De laatste dagen daarentegen was er geen rimpel op zee te bekennen en dus waagden onze sjarels zich al wat vlotter in het water.

Op het strand In den emmer Spelen in 't zand Trijn aan 't strand


Als we op stap gingen met onze kroost voorzagen we genoeg "vervoersmateriaal". De dubbele buggy kon immers niet mee op verlof wegens auto vol/autoteklein/buggytegroot. Dus namen we 1 plooibuggy, 1 tricotslen, 1 Beco Butterfly mee. Fien of Klaas hadden dan de keus tussen Beco en buggy, Trijn viel de tricotslen te beurt.

20090606_DSC_0524 - 20090606_DSC_0508 - Fort de Salses


Tijdens één van onze uitstapjes maakten we er ook nog eens werk van om een gezinsfoto te trekken. Eéntje om de oude hier te vervangen aan de muur...
Een paar dagen later zagen we nog een kanske op het strand. Helaas hadden we toen een huilende Trijn.

Familieportret Kindjes Adriaenssen Allemaal tesamen


Onderweg naar en van onze uitstapjes stond er meestal een CD'tje op. De heerlijke hoorspelen kennen we ondertussen uit het hoofd. Maar ook Bart Peeters kon onze kindjes bekoren.
Op een keer zei ik tegen Fien: "Spijtig dat dat uw papa niet is hé" doelend op het feit dat de mens ne goeie muzikant is. Zei Fien: "Maar toen ik nog een kleine baby was, dan was dat wel mijn papa hé" zo met een toontje van moeke, 't is ni erg zenne. :D
Tom had het met Fien haar gekke antwoorden ook eens aan zijn been toen hij vroeg: "Fien, hebt gij een goeie papa of wil je liever een andere?" Waarop Fien antwoordde "een andere". "Welke papa wil je dan?" was Tom zijn terechte vraag. En Fien kwam met het magnifieke meisjesantwoord: "een roze".
Voila, dat wisten we dan ook weeral.

Een ander merkwaardig feit is dat we in de McDonalds zijn beland met z'n allen. De eerste keer dat onze kindjes daar aten.
Fien had opgemerkt dat er een gebouw was met een "pittekloon" ofte clown in de buurt van de Carrefour waar we onze boodschappen gingen doen. Ze wilde daar graag naartoe gaan. En omdat we op verlof gaan en dan "niets" is zoals thuis, hebben we haar dat gegund. De voorlaatste avond -jaja, ze moest nog geduld hebben ook- zijn we erheen geweest.
Ons kindjes hebben gesmuld en na het eten was het tijd voor spel.
Het spel eindigde evenwel in mineur toen Klaas het te druk had met spelen en dus maar in zijn broek kakte. Sja!

"Clown" aan de McDonalds Frietjes eten
Nog efkes spelen Nog efkes spelen


Op onze terugreis -die overigens iets minder vlot verliep dan onze heenreis wegens een dromend Klaasje- stopten we zondagochtend in Parijs. Dé ideale moment om Parijs zonder kaart of enige kennis binnen te rijden.
We zochten ons een parkeerplaatsje in de buurt van de Eiffeltoren, haalden koeken in een bakkerij en teenden naar het park aan de Eiffeltoren. Ontbijten onder de Eiffeltoren dus! Het was trouwens al aardig warm, zo 's morgensvroeg in Parijs die dag!
Om 9u haalde het kwik al 26°C.

Ontbijten onder de Eiffeltoren Ontbijten onder de Eiffeltoren Dutje in de Beco


Na ons ontbijt reden we de Belgische regen tegemoet. Het weer in Frankrijk was beter geweest dan hier!!

Nog eens al onze foto's op een rijtje...
Om te reageren moet je ingelogd zijn...