Luiers

Toen Fien nog een buikbaby was, wilden we graag herbruikbare luiers op de geboortelijst zetten.
We zochten dus een winkel waar ze die verkochten. Eens het zover was en we ons lijstje gingen leggen, bleek dat ze die dingen niet meer verkochten. Dik balen dus! Dan maar zonder wasbare luiers.
In een periode dat ons budget niet te breed was, kon ik er ook geen geld aan geven om die dingen zelf in één keer te bekostigen. De aankoop van zo'n pakket is immers wel wat duurder dan een pak wegwerpluiers. En dus werden het toch wegwerpluiers.

Bij Klaas kregen we van de gemeente de mogelijkheid om een proefpakket van verschillende luiers aan te schaffen voor een miniem prijsje. Dat pakket werd in huis gehaald en getest.
De volgende stap was om zelf exemplaren bij te bestellen van de goedbevonden soort luiers. Deze keer liep het daar mis!
Ik stuurde mails, vroeg prijslijsten,... Héél lang duurde het vooraleer ik antwoord kreeg, dan weer moesten de prijslijsten aangepast worden, dan dit, dan dat,... En toen had ik er genoeg van!
Géén wasbare luiers dan maar. Ik had er al geen goesting meer in!!

Toen Trijn...
Gestart met pampertjes wegens een héél fijn poepke.
Ondertussen nog eens alle wasbare luieropties onder de loep genomen en beslist welke het zouden worden.
De goedbevonden luiers uit het testpakket van de gemeente werden gebruikt toen het minipoepke een poepke werd, afgewisseld met gewoon gevouwen katoenen doeken met een overbroekje.
Nog wat gesemmel hier en daar en dan uiteindelijk toch de bestelling doorgestuurd.
En zo stond ons pakket luiers klaar toen we terugkwamen van verlof (volledig gefinancierd door onze ziekenkas trouwens!). Nog steeds het eerste maatje luiers. (Het poepke blijft toch écht nog een poepke.)

Spelen onder de was


Trijn draagt ondertussen dus de luiers van Kaatje Katoen.
Deze middag hebben we het eerste lekje gehad en moest ik ze nieuwe kleedjes aandoen en haar bedje verversen. Waarschijnlijk gewoon omdat de luier niet deftig op zijn plaats zat.
Met ander woorden; zo goed als "waterdicht" die spullen. 't Is alleen wennen aan het "pak" aan haar billen.
De luiers van Kaatje Katoen zijn dan nog van de dunste wasbare oplossingen, toch is dat ineens een ander zicht dan een gewone pamper. Ook broekjes zijn al snel wat krapper...
Maar ach! 't Is goed voor 't milieu hé. ;)
Benieuwd hoelang ik en mijn vriend het wasmachien het blijven volhouden.

Proper broek voor Trijn
Op 10/07/2009 om 12:05 schreef Lies:
Ewel, dat vind ik nu een schitterend initiatief, sé :)

Hier gebruiken we voor ons kleinste spook de 'bumgenius' -(pocketluier) ook bij Kaatje Katoen besteld.

Ook al heb ik lang getwijfeld ('t is toch wel een investering, ondanks subsidie) ik heb het me nog niet beklaagd. Ik moest zeker wennen aan haar dikker poepke en de broekjes van grote zus zullen idd zeker niet allemaal meer kunnen dienen. Maar 't is voor 't milieu hé... en zo niet meer moeten sleuren met overvolle vuilniszakken en pamperdozen... da's ook een gemak!
geef mij een paket luiers gratis liefst
Om te reageren moet je ingelogd zijn...