Foorheet

Met het lekkere warme weer van de laatste dagen is het buiten al behoorlijk warm. Op ons terras - zuidelijk gelegen - was het deze week dik over de 40 graden. In de tuin is het beter, maar die is moeilijker bereikbaar - de trap, weet u wel. Ook in huis is het warmer als anders: we krijgen de woonkamer niet koeler dan 25 graden, zelfs als we 's nachts het venster openzetten.

Maar de kamers van onze twee oudsten: dat is onverantwoord geworden. Vermits ze op zolder, onder een niet geisoleerd dak zitten loopt de temperatuur er de laatste dagen behoorlijk hoog op. Zo was het er vanmiddag goed 38 graden als we Fien haar babyfoon mochten geloven (en die is voor zover we weten vrij accuraat). Daar moest dus iets aan gedaan worden, want het was niet echt meer okee om ons prutsen daarin te laten slapen.

Dus heeft Papa geinvesteerd in een mobiele airco. Of liever, Papa zijn zaak, want zo'n ding kost behoorlijk veel en het komt nog wel van pas als ik met zo'n temperaturen moet thuiswerken (de buro is namelijk niet veel beter dan de woonkamer, wegens ook op het zuiden). Maar voorlopig staat ie dus even op de kamer van ons Fien. Klaas hebben we voorlopig in Fien haar oude bedje gelegd, zodat ze nu samen op 1 kamer slapen. Een kamer die evenwel op temperatuur kan gebracht worden. Zo slapen onze schatten nu in een aangename 26 graden ipv 30 graden (tegen de ochtend koelde alles af tot 25 a 26 graden, met de ramen open weliswaar).

Dat de twee samen kunnen slapen hebben ze voorheen al bewezen (op vakantie, bvb) maar het betekent ook dat Moeke of Papa minstens 1 keer extra naar boven kunnen, want van de eerste keer oogjes dicht en snaveltjes toe is blijkbaar geen erg haalbare kaart. Enkel bij uitzondering (lees: als ze alletwee bijzonder heel moe zijn) lukt dat.

Maar ach, als het dat maar is. Ze slapen er goed van, en dat betekent een veel aangenamere dag voor zowel moeder als kinderen als vader van huis is om centen te verdienen. En je vindt tenminste geen gesmolten kinderen na hun middagslaapje. ;)
Op 02/07/2009 om 13:20 schreef Tante Lies:
In onze volledige woning is het 25 graden. 's Avonds krijgen we er met moeite 2 graden af. Miel slaapt ook altijd badend in het zweet en dat bij 24 graden. Dus wat moet dat niet zijn voor Fien en Klaas...?
Om te reageren moet je ingelogd zijn...