Vorderingen

Dinsdag 21 april gingen we nog eens langs Kind en Gezin voor Trijn.
Buiten moederlief gingen deze keer ook Fien, Klaas en vader mee.

Deze keer dus wel mét foto's van het bezoekje.

Na een rondje wegen en meten werden volgende gegevens vastgesteld:
Op 12 weken en 2 dagen:
- 4120gr
- 54 cm
- 37,8cm hoofdomtrek

54cm 4kg120gr


Ze kreeg haar tweede rotarixvaccin en nog een vette prik in de billen.
De prik werd gevolgd door een stevige huil, maar -in tegenstelling tot vorige keer- was ze snel getroost.
Vorige maand werd ik daarenboven de nacht na haar prikjes 's nachts wakker naast een gloeiend kooltje, deze keer geen koorts!

Onderzoeken Onderzoeken Vaccineren


De borstvoeding loopt vlotjes. Ik ben content dat ik na de bevalling met een premature Trijn toch heb doorgezet en heb afgezien om die borstvoeding op gang te krijgen! Geen gegoochel met flesjes onderweg dus.
(Vandaag bijvoorbeeld gaf ik Trijn een slokje borst op weg naar school. Bakfiets aan de kant, kind eruit, borst bloot, kind voldaan en verder fietsen.)

Trijn is de laatste tijd een zalig kind in huis!! Geweldig content, kan zich amuseren met het kijken naar haar vogelmobiel (die ook al door onze vorige twee koters werd versleten), valt rustig in slaap in haar wiegje,...
En lachen dat ze kan! Niet een beetje, maar zo van oor tot oor met haar mond wagewijd open en met een putteke in één van haar kaken! Vooral als ze wakker wordt of als ze haar buikje vol heeft.
En als Fien daar dan naast zit dan klinkt er wel eens "Kijk Moeke, ze lacht kei hard" of "Ik denk dat ze het wel leuk vind ze."

Plezier met Trijn


Sinds ze 11 weken is, begint ze ook meer geluidjes te maken. Sindsdien is het dus niet per definitie "stil" in de wieg.

Verder lukt het haar al aardig goed om haar hoofje recht te houden vanuit buiklig en ze heeft vorig weekend echt haar handjes ontdekt. Ze grijpt, houdt toevallig dingen vast in haar handje (haar tutdoekje is favoriet!) en de handjes worden aan uitgebreid onderzoek onderworpen in de mond.

Vuistjes gevonden Vuistjes gevonden Hoofdje rechthouden


Ook de nachten duren steeds langer. (Zou de kaap van 4kg daar dan toch werkelijk voor iets tussen zitten?)
Niet dat ik daarvoor al te klagen had hoor. Eén keer heeft Trijn het 's nachts op een huilen gezet en is papa er mee uit bed gekomen om een half uurke rond te sjokkelen in huis. Eén keer, maar geen keer meer. Da's toch niet slecht op bijna 3 maanden, nietwaar?
Maar dus, die nachten... Ruwweg geschat drinkt ze (deze week) 's avonds tussen 20u en 21u nog een slokje melk om vervolgens vlotjes zes uur te slapen. Van dinsdag op woensdag sliep ze zelfs van half negen 's avonds tot half zes 's morgens! Maar één zwaluw maakt de lente niet zeggen ze hé. En die nachtvoedingen, daar zit ik absoluut niks mee in. Da's nog steeds een kwestie van ze uit haar bedje te hijsen, aanleggen en verder te slapen.
En nee... Ik ben nog nooit op Trijn gaan liggen, ze heeft nog nooit met haar hoofdje onder het dekbed gelegen en ze kan niet uit het bed vallen.

Goed kijken


Met ander woorden... ik denk dat we de goeie weg op zijn om ook dit klein ding groot te krijgen.


Op 25/04/2009 om 11:08 schreef Sofie:
GOED BEZIG!!
Wat is ze schattig en mooi en lief en flink! Die 2 laatste foto's zijn echt geweldig.
Mijn moederhart wordt er helemaal week van :)
Wat een fijn nieuws allemaal. :)
Ook hier weer een geweldig schattige pruts! Als ik er ooit ook in slaag om zo'n wolkjes op de wereld te zetten als die van jullie, zal ik zodanig lopen blinken dat er geen elektriciteit nodig is!
Om te reageren moet je ingelogd zijn...