Fien en Trijn bij de osteopaat

Vandaag had ik twee afspraken staan bij de osteopaat. Een duur affaire, dat kan ik u wel zeggen! Maar dat zijn we zo weer vergeten. :)

Trijn was 't eerste aan de beurt.
Klachten: onrustige baby, veel last na haar voeding van "iets", na praktisch iedere voeding de hik,...

Wat de osteopaat ons wist te vertellen?
Er zit een frisse en speelse energie in Trijn. Het is een blijgezind kind.
Ze zal het niet nalaten om een situatie naar haar hand te zetten.
Kortom, een derde kindje zekers? ;)

Mijn gevoel dat er iets niet goed zat bij Trijn was wel degelijk gegrond. De overgang van slokdarm naar maagje zat niet helemaal goed. Haar slokdarm wringt een beetje de ene kant op terwijl haar maag de andere kant verkiest.
Verder was er ook haar middenrif waar wat spanning op zat. Dat voelde hij in haar nek. Ze heeft daardoor de neiging haar hoofdje nogal ver naar achter te trekken. Dat is ook meteen de verklaring waarom ze zo vaak de hik heeft.

Na de behandeling was de spanning al wat minder, maar de osteopaat kreeg ze niet weg. Er staat dus alvast een volgende behandeling gepland.

En wat Trijn daarvan vond? Die heeft de hele sessie gehuild! Honger...

Vervolgens was er een uurtje tussen zodat ik kinderen kon gaan wisselen.
En zo was het dan de beurt van Fien.

Klachten: veel klagen van buikpijn, voetjes terug wat slechter zetten, niet goed (lang) kunnen stappen.

Die buikpijn komt zoals wij zelf wel wisten vooral voort uit Fien haar emotionele belevingen.
Ze krijgt graag aandacht en ze weet die vaak ook te trekken. Ze kan dat heel theatraal uitspelen ook tegenwoordig. Zo heeft ze bijvoorbeeld door dat als ze haar mondhoeken laat zakken en er een ongelofelijke pruillip bijtrekt, ze er wat triestiger uitziet.
Fien kan echter die aandacht niet altijd krijgen. Dat is ook voor haar niet slecht. Ze vraagt een hand, maar ze pakt een arm als ze kan! Een gulden middenweg vinden zal niet altijd gemakkelijk zijn, maar we houden vol!
't Zal ook altijd wat gokken blijven wanneer ze nu écht buikpijn zal hebben en wanneer niet. Een kwestie van goed aanvoelen dus.

Verder is Fien een zeer speels en energiek kind. Ze is nog geen kind "uit één stuk". De wispelturigheid straalt er gewoon vanaf. Ze kan van de ene moment op de andere moment van gedacht of stemming veranderen.
Hierthuis uit zich dat bijvoorbeeld met een keuzevraag wel drie keer te stellen omdat we weten dat ze nog twee keer van gedacht zal veranderen. Dat helpt haar om er mee over na te denken.
Soms is ze dan nog niet content en hou ik voet bij stuk over haar beslissing. Er wordt dan moord en brand geschreeuwd omdat ze toch nog iets anders graag wou.

Fien haar juf haalde een tijdje geleden aan dat Fien toch nog niet zo vlot stapt. Tijdens een wandelingetje wil ze al snel gepakt worden.
De osteopaat zag dat ook in haar wispelturigheid. 't Is niet dat ze die dingen niet kan, maar omdat er haar op die moment de energie voor ontbreekt. Hij meent ook dat Fien op zo'n momenten écht de energie niet zal hebben in haar beentjes. Zich laten pakken is dan een gemakkelijke oplossing omdat ze de oplossing dan niet bij zichzelf moet zoeken. Dat doorzettingsvermogen of die wilskracht om toch nog efkes door te gaan ontbreekt haar nog.
Nochtans, als ze iets wil, kan ze dat absoluut wél.

Fien heeft nood aan vrijheid en tegelijk aan duidelijkheid over dingen die gaan komen. Dat laatste heeft ze blijkbaar nodig om haar vrijheid te vrijwaren.
Volgens de osteopaat hebben we wat dat betreft een goede schoolkeuze gemaakt voor Fien. Er is veel vrijheid voor haar.Er is veel vrij spel en de dagen zijn ingedeeld volgens een vast ritme met herkenbare, steeds terugkomende activiteiten.
Juist wat Fien nodig heeft. Binnen die structuur vindt ze alle vrijheid.

Fien haar wispelturigheid wordt trouwens niet gespeeld, ze IS nog wispelturig. Iets wat er stillekesaan zal uitgroeien. Stillekesaan... want 't zou kunnen dat we daar in de eerste klas zelfs nog op worden gewezen. Ze zal haar wilskracht moeten aanspreken om dingen tot een goed einde te brengen. Als die wispelturigheid er dan nog wat inzit, kan 't zijn dat ze op bepaalde tijdstippen gewoon de energie niet vindt voor net dát taakje.

Eigenlijk klinkt die wispelturigheid in de schoolbankcontext verdacht veel als "concentratiestoornis".
Misschien blijft dat soort wispelturigheid wel altijd wat in Fien doorsluimeren? Dan heeft ze toch minstens één eigenschap van papa geërfd. :P

We moeten ons in ieder geval geen zorgen maken over Fien.
Er zat spanning op haar bekken, maar 't zat niet vast en Fien doet het uitstekend in haar ontwikkeling!
Oh ik herken zoveel van wat je over Fien schrijft in Alexander (mijn oudste).
Alexander gaat naar een "klassieke" school voornamelijk uit praktische overweging. Alleen zijn wij er ons van bewust dat hij zich beter zou voelen in een Steiner school (daar gaat Fien toch hé?). Het jammere is dat dit echt niet anders haalbaar is. En de huidige school staat zo weinig open voor mijn bedenkingen. Moeilijk!
Laat Fien de behandeling bij de osteopaat gemakkelijk toe? Alexander verzet zich enorm en spant zich helemaal op. Hoe pak jij dat aan?
Op 11/04/2009 om 01:09 schreef Katrien:
Hopelijk vindt Alexander toch wat zijn draai op school.

Fien haar eerste osteopaatbezoek dateert van enkele weken na haar geboorte en sindsdien zijn we er nog wel een paar keer geweest. Ze kent de mens dus en weet waaraan ze zich kan verwachten. Verzetten doet ze zich niet.
Deze keer echter had ze wel de neiging om wat flauw te doen (naar 't wc willen, gepakt willen worden, liggen draaien en keren,...). Maar een uur behandeling is niet niks voor een kind van net 3 hé.
Ik vrees dat ik dus geen tips heb voor jou.
Zo'n osteopaten hebben gouden handen! Hopelijk kan hij je helpen!
Je krijgt daar trouwens een deeltje van terugbetaald hoor, tis niet veel maar tis iets.
Op 25/09/2009 om 11:03 schreef Frederic:
Ja dat is zo!
Ons zoontje is erdoor geholpen. Reflux en daardoor huilen 's nachts...heel uitputtend. Het kost een beetje geld maar wat je ervan terugkrijgt (nachtrust) is niet te vergelijken hoor! Je krijgt nu toch al enkele euro's terug?
Op deze website zie je hoeveel het is bij je mulualiteit:

http://www.professioneleosteopaten.be/ned/webpage.asp?WebpageId=120

grtz Frederic
Om te reageren moet je ingelogd zijn...