Ziek (ii)

Hoe is het ondertussen met Trijn, vraagt het collectief lezerspubliek zich hier af?

Wel, redelijk goed, dank u voor't vragen! ;)

Het blijkt dat ze Influenza A heeft. Gewone griep dus, overgekregen van haar broer en zus. Maar zo'n kleine babies hebben dus nog niet al te veel verweer tegen zo’n griepbeesten en dus moeten ze opgenomen worden in het ziekenhuis. Meer zelfs, het virus was al in haar bloed terechtgekomen, waardoor ze ook met een bloedvergifting zat. En dat betekent een kuur van 72u antibiotica, en dus zit Trijn tenminste tot vrijdagavond in het ziekenhuis. Maar waar ze dinsdagavond nog 38° graden koorts had - wat niet niks is voor haar leeftijd - is die koorts ondertussen weg en is ze ook veel levendiger. Normaal gezien mag ze dus zaterdag om 14u naar huis, als er geen nieuwe complicaties optreden (waarvoor geen enkele indicatie is: ze drinkt goed en slaapt goed, dus alles verloopt naar wens).

Naambandje  25-02-2009


Medisch gezien valt het dus eigenlijk nogal mee. Maar het zorgt wel weer voor een heel gedoe: vermits Trijn borstvoeding krijgt moet moeder het grootste deel van de tijd bij haar zijn (of toch minstens om de 4 uur). En ik moet werken, ook nog. Maar als ik ga werken zet ik Katrien een hele dag vast in het ziekenhuis, en dat is iets wat zelfs voor maar 3 dagen niet vanzelfsprekend is. Als er nu iets is wat we tijdens Trijn haar kraamperiode geleerd hebben, is het dat wel. Gelukkig hebben we overdag opvang gevonden voor onze 2 oudsten, en zijn ze op’t werk zo flexibel dat ik deels thuis kan werken, waardoor de situatie toch een haalbare kaart wordt.

Maar toch, het is een heel gedoe en veel over en weer gerij.

We zullen allemaal blij zijn als het zaterdag is en ze dan naar huis kan komen. Dat ze maar snel en goed geneest, dat we nu eindelijk eens aan een echte dagelijkse routine kunnen beginnen…
Wat een gedoe weer, maar het is alweer bijna zaterdag! Veel beterschap voor kleine Trijn!
Op 28/02/2009 om 22:01 schreef Sarah:
Wellicht is jullie Trijn nu weer thuis...en voelt ze wat van de lente die in de lucht hangt...en iedereen gezond en sterk maakt! Ik wens het jullie allemaal toe! Veel rust de komende dagen...
Om te reageren moet je ingelogd zijn...